Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2016 10:23:21

Není nad objektivní výzkum

Není nad objektivní výzkum

Je to tak směšné, co výzkumníci v některých krajích vyzkoumali, že to až budí dojem, že v průběhu výzkumu nebyli úplně při smyslech a soutěžili, kdo do jeho výsledků propašuje větší nesmysl.

Není nad objektivní výzkum

Včera na svém webu Česká televize představila koncept rozsáhlého předvolebního vysílání před blížícími se krajskými volbami. Jejich páteří má být série třinácti předvolebních debat „jež  se zaměří na témata a problémy rezonující v daných lokalitách“.

Do studia budou účastníci diskusí vybráni na základě výsledků aktuálního výzkumu volebního potenciálu, který pro ČT vypracovaly dvě prý nezávislé a renomované společnosti Median a STEM/MARK. Ty de facto určí, které kandidující strany dostanou prostor oslovit díky veřejnoprávnímu médiu voliče, a které nikoliv. Až na to, že „téma, které rezonuje danou lokalitou“ určí „odborníci z nezávislé ČT“ a moderátor bude na tomto základě nepochybně diskutujícím skákat do řeči a omezovat je ve výběru tématu, o kterém chtějí hovořit stylem :„To není k dnešnímu tématu“, ačkoliv „dnešním tématem“ by měla být svobodná debata o čemkoliv, o čem se její účastníci rozhodnou diskutovat, by snad šlo s představeným konceptem souhlasit, kdyby…..

Kdyby nebyly výsledky představeného průzkumu tak očividně v rozporu s logikou, jako jsou. Je to tak směšné, co výzkumníci v některých krajích vyzkoumali, že to až budí dojem, že v průběhu výzkumu nebyli úplně při smyslech a soutěžili, kdo do jeho výsledků propašuje větší nesmysl. No posuďte, Vážení čtenáři těchto řádek, sami, naservíruji Vám dvě ochutnávky z kuchyně odborníků ze zmíněných společností:

-           u nás, v Ústeckém kraji, má prý aktuálně TOP 09 potenciál 12,5% a Piráti se Zelenými 8,5%! Kde by je probůh vzali, když se TOPka  v minulých krajských volbách u nás, kdy měla ještě v čele strany Karla Schwarzenberga, do zastupitelstva kraje nedostala, Piráti dostali 1,88% a Zelení ani nesehnali lidi na kandidátku. To jako od oné doby všechny tyto strany posílily? Kromě toho i patnácti procentní potenciál pro Severočechy, jejichž úspěch z minulých voleb, kdy ještě neřádil v politickém spektru Andrej Babiš se svým ANO orientující se na obdobný voličský elektorát je dle mého z říše sci-fi.

-          Co jsou však nesmyslné výsledky výzkumu v Ústeckém kraji proti tomu, k čemu se dopátrali badatelé z „renomovaných společností Median a STEM/MARK“ v kraji Karlovarském. Zde totiž predikují Pirátům volební potenciál 14% a Zeleným 11%, dohromady tedy 25%! Přitom ve volbách do zastupitelstev krajů v roce 2012 získali Piráti 2,44% a Zelení zde rovněž nekandidovali.

Celkově mají ve všech krajích podivně vysoké preference TOP 09, Zelení a Piráti. TOP 09 má např. v Moravskoslezském kraji potenciál 11%, ačkoliv v minulých krajských volbách, kdy byla populárnější než dnes a navrch ještě kandidovala společně se Starosty a Nezávislými, zde získala pouhopouhých 4,32% a do zastupitelstva kraje se nedostala. A nyní má prý sama bez STANu a Schwarzenberga potenciál 11%! Obdobně je tomu v Olomouckém kraji. To je prostě výzkumná nehoráznost. Téměř to svádí ke tvrzení, že si tento výzkum prováděli slovutní odborníci mezi zaměstnanci ve svých organizacích a v ČT sami.  To je panečku kvalitní podklad pro skutečně nemanipulovanou veřejnoprávní debatu!.

Není to tak dávno, co jsem zde na blogu kritizoval práci slovenských výzkumníků veřejné mínky v souvislosti s výsledky slovenských parlamentních voleb, kdy se u většiny úspěšných stran rozcházely výzkumy a skutečné výsledky ve volbách o stovky procent. Zdá se, že se české  „nezávislé a renomované“ výzkumné společnosti z tohoto propadáku slovenských kolegů pranic nepoučily. Ale třeba jim ani o nezávislost a z ní plynoucí renomé, až tolik nejde, a jenom manipulují a manipulují….. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama