Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2020 23:23:11

Potrefená husa Zdechovský

Potrefená husa Zdechovský

Přitom jsme neustále svědky lkaní kolegů p. Zdechovského ze „stran slušných lidí" nad tím, jak naše politika hrubne a jak je společnost rozdělena. Připomíná to příslovečné kýhání potrefených hus.

Vlastizrada by měla být trestná, o tom není pochyb a je dobře, že ji náš právní řád obsahuj. Znění příslušného paragrafu trestního zákoníku je následující:

Vlastizrada je trestný čin podle § 309 trestního zákoníku, který spáchá ten „občan ČR, který ve spojení s cizí mocí (každý stát mimo Českou republiku) nebo s cizím činitelem (osoba, která sice není oprávněna jednat jménem cizího státu, ale má na politické dění v něm významný vliv) spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314)“.

Za takový čin zákon stanovuje trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest, popřípadě vedle toho též propadnutí majetku.

Rozumím tomu, že hloupí politici plácají v zoufalé snaze zaujmout voliče kdeco, ale všechny takové plky musejí  mít nějaké meze, a těmi nejlepšími je dle mého litera zákona.  Jsem stoupencem hodně širokého pojetí svobody slova, ale to, co předvedl europoslanec Tomáš Zdechovský je za hranou nejen dobrého vkusu, ale i za onou hranou právní a právníci hnutí Trikolóra, které bylo tímto politikem označeno za vlastizrádné by měli po od nynějška neváženém tlučhubovi žádat omluvu, nebo podat trestní oznámení pro křivé obvinění, protože označit někoho za vlastizrádce je totéž jako označit někoho za vraha či zloděje, ne-li dokonce více.

Přitom jsme neustále svědky lkaní kolegů p. Zdechovského ze „stran slušných lidí" nad tím, jak naše politika hrubne a jak je společnost rozdělena. Připomíná to příslovečné kýhání potrefených hus, které jiné obviňují z toho, co sami s takovou oblibou dělají:jsou sprostí, urážejí a ponižují názorové oponenty majíce výhodu v tom, že na jejich straně jsou podobně ladění novináři, kteří je nebudou pronásledovat s mikrofony a vyžadovat po nich, aby svá tvrzení doložili, nebo se omluvili. Toho se opravdu bát nemusí. Zatím.

Neodpustím si ale ani ještě jedno lidové přísloví, jehož pravdivost se v minulosti tak často potvrdila: „NA KAŽDOU SVINI SE UŽ VAŘÍ VODA“. Emanuel Moravec se také cítil silný v kramflecích s Hitlerem a Frankem za zády a Miroslav Štěpán či Vasil Bilak s Brežněvem či Andropovem také, ani Merkelová s Leyenovou a Soros tu také nebudou vládnout navěky, p. Zdechovský, pamatujte na to občas. My si zase budeme pamatovat Vás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama