Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2021 11:47:53

Trikolóra. Konec jedné etapy i příležitost

Trikolóra. Konec jedné etapy i příležitost

Trikolóra se musí posunout dál. Navázat na to, co se podařilo a poučit se z chyb, které se také staly. Rezignace je zároveň příležitostí k některým potřebným změnám.

 

Trikolóra. Konec jedné etapy i příležitost

V subkultuře autentické české pravice skončil přelomový týden. V úterý překvapivě rezignoval dosavadní předseda a lídr Václav Klaus a v sobotu se konala první ideová konference, která zejména ve své druhé části určené výhradně členům přinesla i počátek diskuse o tom, jak dál. Diskuse velice potřebné, protože hnutí bylo až dosud nastaveno tak, že vznik fór, ve kterých by se mezi členy diskutovalo, nebyl ze strany vedení nijak vehementně podporován.

V rámci této debaty jsem vystoupil i já se svým krátkým příspěvkem, a protože se po sociálních sítích šíří různé názory o tom, jak Trikolóra bez Václava Klause  skončila, a mnohé další, podobné, rád bych jeho obsah poskytl i širší veřejnosti.

Václavu Klausovi je třeba za založení hnutí a jeho dosavadní vedení poděkovat. Vložil do této práce spoustu energie a nápadů. Není v dnešní době vůbec jednoduché založit stranu/hnutí, jejíž zisky ve volbách a průzkumech nezačínají nulou a která přitáhne k aktivnímu zapojení se tisíce lidí. Své by o tom mohl vyprávět Mikuláš Minář nebo plukovník Šlachta. A teď si představte, že ještě k tomu založíte stranu, která jde ideologicky proti panujícímu mediálnímu hlavnímu proudu… To už chce velkou porci odvahy a tu Václav Klaus prokázal, ještě jednou mu za to díky.

Ale Trikolóra se musí posunout dál. Navázat na to, co se podařilo a poučit se z chyb, které se také staly. Rezignace je zároveň příležitostí k některým potřebným změnám. První by dle mého měla být přeměna hnutí v standardně fungující demokratickou stranu, ve které budou probíhat důsledně demokratické procesy a práce bude delegována na expertní týmy, z nichž jedním z nejdůležitějších musí být tým zabývající se komunikací s veřejností, tedy PR hnutí. Je bezpodmínečně nutné, aby byl tento tým složen z lidí, kteří mají s touto prací v minulosti nějakou číselně vyjádřitelnou zkušenost. Stručně řečeno, že dosáhli ve srovnání s ostatními lepších výsledků. Za nezbytnou podmínku jejich úspěchu pokládám i průzkum témat, při kterém se hnutí zeptá, které body z výborného programu jsou potenciálními voliči nejlépe přijímány.

 Zuzana Majerová, která převzala po Václavu Klausovi předsednictví mimo jiné výstižně řekla:„Na směřování Trikolóry se nic nemění, ale některé věci samozřejmě trochu jinak dělat budu. Jsem Majerová, ne Klaus. Rozhodně chci Trikolóru víc otevřít a dát více prostoru té spoustě osobností, které už dnes v Trikolóře jsou, a další chci přitáhnout."

Já dodávám, že nejvhodnějším příkladem otevření se by vedle výše zmíněného mělo být i uskutečnění řádného sněmu, byť z důvodu vládních opatření provedeného elektronicky. Trikolóru je potřeba znovu nastartovat. Ustavujícího sněmu v Brně se mělo příležitost zúčastnit pouze předsedou osobně vybraných cca 200 delegátů.Přitom hnutí má dnes okolo 2 000, takže téměř 90% členské základny nemělo příležitost současné vedení zvolit, ani zprostředkovaně, prostřednictvím delegátů. Nejinak je tomu i u nejužšího vedení strany. Z pětičlenného předsednictva zůstali tři.

Sněm by se dle mého návrhu měl konat co nejdříve a v případě, že nebude možno fyzicky, delegátským způsobem tak, jako např. probíhají sněmy ODS. K aktivnímu sledování sobotní ideové konference se přihlásilo něco přes 200 členů a právě její hladký chod ukázal, že i v tomto počtu je možné smysluplně přes komunikační portály jednat.

Výraznou myšlenkou, která se ozývala v průběhu konference, zejména na souběžně probíhajícím chatu bylo případné zapojení p. prezidenta Klause. Myslím, že panuje všeobecná shoda, že jeho autorita je uvnitř hnutí veliká a že jeho názory budou vždy pozorně vyslechnuty a přihlíženo k nim při výběru konkrétních rozhodnutí. Jsem ale bytostně přesvědčen, že hnutí Trikolóra má být spíše zaměřeno do budoucna, jeho historickou rolí je renesance autentické pravice u nás, jejíž voliči jsou i v době, kdy byli ostatními parlamentními pravicovými subjekty opuštění, právě onou cílovou skupinou, na kterou má hnutí Trikolóra cílit. Z tohoto důvodu si v čele hnutí představuji spíše mladší tváře. Jejich výběr samozřejmě ponechám na případném sněmu. Vybírat je evidentně z čeho, o čemž svědčil i průběh sobotní ideové konference.

Držme si palce   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama