Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2018 7:40:37

17. listopad nutí k zamyšlení

                 17. listopad nutí k zamyšlení

Jen snílek si události 17. listopadu 1989 spojoval s budoucí skutečnou nezávislostí našeho státu a v uskutečnění památného výroku budoucího prezidenta Václava Havla, že „již nikdy do žádného paktu nepůjdeme“.

 

Scénář skutečných architektů ohledně začlenění ČR do NATO se vyplnil 12. března 1999, kdy se ČR bez vyjádření občanů stala členem NATO.  Se zánikem bipolárního uspořádání světa v 90. letech ukázaly USA prostřednictvím NATO svoji pravou „mírovou“ tvář nejen mnohým našim občanům, ale celému světu.

Po zkušenostech získaných našimi vojáky nejen ve válečných konfliktech na území bývalé Jugoslávie či Iráku zabředla nyní naše republika zapojením svých příslušníků armády do nekonečného konfliktu v Afghánistánu.

     Sedmnáctiletá válka proti Tálibánu stála jen Spojené státy již více než 840 miliard dolarů a po Koreji a Vietnamu zažívá Amerika v Afghánistánu svůj další debakl. Překvapením se z tohoto pohledu může zdát nedávné prohlášení amerického generála zodpovědného za operace USA a NATO v Afghánistánu Austina Scotta Millera, který pro NBC News prohlásil, že válka v Afghánistánu se nedá vyhrát vojensky a mír se dosáhne pouze vyjednáváním s Tálibánem.

     Komu ve skutečnosti dobrodružné vojenské výpravy slouží a jaký pohádkový zisk představují je zbytečné připomínat.

A odpověď na otázku, zda rozhodnutí o stažení našich vojáků z této mise záleží skutečně na politické reprezentaci české republiky nebo západních mocností – USA – nechám laskavě na každém čtenáři. Nejen výročí 17. listopadu k tomu přímo vybízí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama