Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2018 10:40:36

Miroslav Poche – veš v kožichu?

                   Miroslav Poche – veš v kožichu?

Po odvysílání pořadu televizní stanice ČT 24 „ Komentáře, události“ poslední červencový den je každému jasné, že „nominant“ ČSSD Miroslav Poche na post ministra zahraničí je stále ve hře!

         Setrvá prezident republiky Miloš Zeman na svém negativním stanovisku v otázce jmenování Pocheho ministrem,  nebo se naplní scénář  na kterém se možná podílejí zpravodajské služby mocensky nejvlivnějších západních států?

      Europoslanec Poche , který se „proslavil“ v  roce 2010 „sponzoringem“ ČSSD ve výši statisíců Kč a stal se tak jedním z mnohých nedůvěryhodných vlivných členů této strany zatím pracuje od 11. července v pražském Toskánském paláci jako Hamáčkův politický pracovník. Za symbolických 300 Kč za hodinu, které ale podle jeho slov nejsou pro něho důležité.  Což je pochopitelné. Při jeho finančním zabezpečení současného europoslance, kdy měsíční plat činí 167 tisíc Kč a navíc paušál na všeobecné výdaje ve výši 116 tisíc Kč, není odměna za tuto činnost nejen rozhodující, ale i morální.

       V otázce obsazení uvedeného ministerstva se hraje o mnohem více. Tím je další postoj ČR k migraci. Miroslav Poche  známý svými názory na tuto problematiku, souzní spíše s dalším sociálně demokratickým sluníčkářem Dienstbirem, než se zásadovými názory premiéra Andreje Babiše,  který se snaží obhajovat nulovou toleranci v otázce příjmu uprchlíků a podporovat  jednotné stanovisko zemí visegrádské skupiny.

      V případě prosazení Pocheho za šéfa zahraniční diplomacie tak budou naši občané jen tiše závidět například Polsku jejího ministra za Právo a Spravedlnost Dominika Tarczyńskiho.  Přestože o něm Jean Claude Juncker  – předseda Evropské komise, v povědomí voličů více známý díky své náklonnosti k alkoholu  - tvrdí, že je rasista, zůstává Tarczyński hrdý na skutečnost, že Polsko nepřijalo žádného uprchlíka a ani jeden ilegál nebude přijat. Bez ohledu na skutečnost zda bude nazýván populista, nacionalista či  právě rasista. „Zajímá mě moje rodina, moje země“, uvedl výše jmenovaný polský ministr.

   Bohužel Miroslav Poche i svým posledním vystoupením ve zmíněném pořadu Komentáře, události „ujistil“ naše občany, že politik hájící zájmy své země bude jen těžko.

                              

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama