Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2023 17:29:41

Místo dodávek zbraní příměří!

                       Místo dodávek zbraní příměří!

„Místo dodávek zbraní příměří.“

 

Jedno z hesel  během chystaných  tradičních velikonočních mírových pochodů na území Německa, které letos  začínají  již 1. dubna v Postupimi a končí  na více než 20  místech  dne 10. dubna. Celkem se uskuteční na téměř 100 místech, viz přehled  https://www.unsere-zeit.de/ostermaersche-2023-2-4778551/

   Ústředním tématem letošních velikonočních pochodů bude válka na Ukrajině, ve které jako  ve všech  válkách   trpí nejvíce  civilisté a která má od svého vzniku 24.2.2022 za následek statisíce mrtvých a zraněných a miliony uprchlíků.

 Velký význam i letos bude tradiční požadavek účastníků velikonočních pochodů za zrušení jaderných zbraní, jejichž použití nelze  nikdy zcela vyloučit

a proto organizátoři velikonočních mírových pochodů požadují přísné dodržování úmluvy OSN o zákazu jaderných zbraní, která má za cíl zakázat vývoj, testování, produkování, získávání, držení, skladování, používání či vyhrožování použití jaderných zbraní.

     Velikonoční mírové pochody pochody mají také poukázat na  globální  přezbrojení, které je v současnosti vidět téměř všude a stává se pro aktivisty velikonočních pochodů nepřípustné. V Německu bylo o speciálním fondu 100 miliard pro Bundeswehr rozhodnuto jako reakce na ukrajinskou válku. Díky tomuto programu  přezbrojení  bude mít Německo brzy jeden z největších rozpočtů na zbrojení na světě. Masívní přezbrojování je třeba ukončit, neboť jakékoliv  peníze,  které tečou do zbrojního průmyslu chybí v globálních problémech se kterými se lidstvo potýká. Zbraně tyto problémy nevyřeší, ani nedělají ze světa bezpečné místo. Organizátoři z těchto důvodů vyzývají k účasti na velikonočních pochodech proti přezbrojení a válce, za mír na Ukrajině i ve světě.

          Plzeňský KV KSČM i letos pro své členy a mírově zaměřené sympatizanty i letos   vypraví  autobus na podporu  konání  těchto velikonočních demonstrací.  Zatímco v předcházejících  letech  byl  jejich místem  německý  Ansbach,  kde se nachází jedna z  amerických vojenských základem, letos to bude 10. dubna Norimberg.  Vědomi  si stále většího  nebezpečí  vypuknutí  světové zkázy lidstva. Vědomi si podobnosti  chování  české vlády a krvelačné ministryně obrany Černochové, ženoucí občany ČR  do stále horšího jejich sociálního postavení  v důsledku  nesmyslného razantního navýšení  financí na přezbrojení AČR. Ve skutečnosti ale  pro potřeby agresivní politiky USA, ztělesněné v útočný vojenský pakt  NATO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama