Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2019 9:18:35

70 let existence NATO – sedm desetiletí zločinů kapitalismu

70 let existence NATO – sedm desetiletí zločinů kapitalismu

V těchto dnech je občanům naší země hlavními médii manipulována a masírována myšlenka opodstatněnosti a významu existence 70 let trvání NATO.

 

Článek I Charty NATO ze dne 4. 4. 1949 je ve skutečnosti po celou dobu působení Severoatlantické aliance pouhým cárem papíru „ospravedlňující“ vznik uvedeného agresivního spolku a jejich lídra - světového četníka USA. Všechna desetiletí paktu NATO jsou totiž ve znamení válečných konfliktů pod pláštíkem dodržování demokracie, lidských práv podle představ USA, které se k prosazení svých zájmů nikdy neštítily použít proti civilnímu obyvatelstvu cokoliv.  Použití chemických zbraní ve válce s Vietnamem, jejichž následky na obyvatelstvu přetrvávají doposud, stejně jako použití bomb s ochuzeným uranem v konfliktu s bývalou Jugoslávií jsou toho příkladem. K opodstatnění svého válečného tažení na území jiných států se hegemon NATO nezdráhal použít ani falešných zpráv - jako tomu bylo v případě napadení Iráku. Občany toužících po životě v míru přesvědčil tento pakt o svém skutečném „poslání“ již desítkami válečných konfliktů téměř ve všech kontinentech světa.

       Největším válečným nebezpečím současného světa není RF, Čína, Írán, KLDR či jiný stát s totalitním způsobem vládnutí, ale samotné USA, které pod rouškou  ochranných křídel agresivního spolku NATO zintenzivňují své úsilí o destabilizaci světa vedoucí jej do svého zániku. Za poslední desetiletí budiž příkladem destabilizace na Blízkém východě – viz letitá válka v Sýrii, či státní převrat s návratem fašismu na Ukrajině sloužící k prohloubení rozporů s RF. Poslední „vizitkou“ vůdce NATO – USA-   je  pokus o státní převrat ve Venezuele.

   ČR byla proti vůli svých občanů vtažena do agresivního paktu NATO před dvaceti lety. Po celou dobu tím napomáhá rozdmýchávat válečné napětí v zájmu USA nejen v Afghánistánu, ale v poslední době ve státech Pobaltí, přispívajíc tak k eskalaci a provokaci s cílem vyvolat zničující jaderný konflikt s Ruskou federací. Poděkování za roli vazala ČR v NATO tímto patří vedle části politické reprezentace, prosazující zájmy amerického imperialismu, také hlavním sdělovacím prostředkům v čele s veřejnoprávní  ČT.

      70 let válečných hrůz a destabilizace světa v režii NATO je dostatečným důvodem pro pokračování úsilí některých politických stran, občanských a vlasteneckých sdružení a spolků i značné části občanů o vypsání referenda za vystoupení ČR z NATO. V zájmu skutečného mírového řešení vznikajících mezinárodních sporů umožňující trvalý rozvoj světové civilizace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama