Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2018 13:01:51

Česká republika v otázkách migrace věrna Evropské unii.

Česká republika v otázkách migrace věrna Evropské unii.

Sobotka, Hamáček, Poche, Petříček. Klonování představitelů ČSSD podporující migrační politiku kancléřky Merkelové pokračuje.

 

     Stejně „úspěšně“ si počíná i KDU – ČSL, která již z minulosti má zkušenosti  jak rozvířit mediálně zájem společnosti na různá témata. Vzpomeňme  na pohádku v podání Daniela Hermana, kterak  jeho kanadskému strýčkovi Bradymu  nebylo umožněno převzít vyznamenání od prezidenta Zemana. Nyní v dresu lidovecké strany nastupuje  europoslankyně  Šojdrová , aby na konci svého  mandátu  v EP    se „zavděčila“ své straně. Její  požadavek – téma  na  přijetí padesáti sirotků ze země  poznamenanou sedmiletými válečnými útrapami by dalo na oscarové filmové zpracování !

          ČSSD a KDU – ČSL v minulosti mnohokrát dokázaly, že umějí nejen spolupracovat, ale i vyznávat stejné

hodnoty a cíle  v neprospěch  zájmů naší republiky. Osobní účast  mnohých členů zmíněných stran na

společných setkáních sudetoněmeckého landsmanšaftu jsou toho příkladem.

    Ani premiér Babiš, který se snaží vládnout  svému  hnutí ANO 2011  tvrdou rukou , nemá věci zdaleka pod kontrolou, jak je patrné  z nedávné „vzpoury“ jeho  europoslanců, kteří v EP hlasovali pro zahájení  řízení proti Maďarsku pro porušování pravidel EU.   Málokdo věří, že český premiér Andrej Babiš, který na první pohled  bravurně umí mediálně „ obhajovat“ zájmy našich občanů je  ve skutečnosti v otázce migrace tak pevný a zásadový,  jak se snaží nás přesvědčovat svými prohlášeními. Je pouze otázkou času, kdy  oligarcha ,byznysmen a  „majitel“ svého průmyslového impéria Agrofertu  přistoupí  na zničující politiku vůdců EU v této otázce.

   Nikoho  proto nemohl  překvapit v podstatě totožný postoj Babiše a Hamáčka  při   hlasování na půdě Poslanecké sněmovny  o globálním paktu OSN o migraci, kdy v úvodu  ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček zdůraznil, že pakt o migraci není pro Českou republiku  stejně jako pro žádnou jinou zemi závazný !  Není pravda někde jinde ? Proč se Česká republika v tomto případě nepřipojila k Maďarsku a USA, které se odmítly ke stanovisku připojit ?

     V současnosti nezvladatelný  problém migrace je jedním z mnohých příkladu o nereformovatelnosti EU. Po patnácti letech členství naší země v tomto paktu je požadavek stále většího počtu  občanů na referendum o vystoupení z EU oprávněný a v souladu s principy demokracie 21. století.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama