Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2023 11:27:06

Nový džob ministra zdravotnictví Válka

Nový džob ministra zdravotnictví Válka

Ministr zdravotnictví (TOP 09) namísto toho , aby řešil hromadící se a neřešené problémy svého resortu, hodlá raději šéfovat „ideologickému oddělení vládní ODS“, mající stále větší vliv při tvorbě asociálních zákonů.

 

 Poslední  příklad  v jeho nové  angažovanosti tvoří  komentář na svém  facebookovém  profilu   k majetku Ruska v ČR.

 „Zrušili jsme bezplatné užívání objektů Ruskem. Tyhle normalizační relikty nemají v právním řádu suverénní a demokratické republiky takřka 34 let od Sametové revoluce, co dělat. Dvojnásob to platí v době, kdy Rusko více než rok a čtvrt bezdůvodně pustoší Ukrajinu. V tomto kontextu je to spíše symbolické gesto, přesto jeho význam nezatracujme. Symboly jsou totiž v dnešní době velmi důležité“.

    V  době kdy vláda fialového hnusu  bude z důvodu zavedení  válečné daně pro Ukrajinu  ždímat  z občanů každou korunu a nadále  český národ  ožebračovat , by  bylo záhodno ,aby se ministr Válek ( stejně jako další ministři) více než bohatě placen z daní svých  podaných,  začal konečně   orientovat  na hledání  úspor  v rámci svého  ministerstva.

 Co tak pro začátek se vzepřít nátlaku Světové zdravotnické organizace (WHO)  v podobě  početně  „nadnesených“ dalších dodávek vakcín  proti Covidu?

       Podle  sdělení  Ministerstva zdravotnictví ČR  bylo  od roku 2021 zlikvidováno  celkem 10,9 milionů dávek očkovací látky proti onemocnění covid-19, u nichž uplynula doba použitelnosti; v hodnotě 4,7 miliardy korun.

Dle aktuálně platných smluv má ČR do konce tohoto roku obdržet celkem 10 mil. dávek v celkové výši 4,7 miliardy korun. Pokud nebudou uzavřeny dodatky, budou všechny zbývající smlouvy ukončeny v průběhu letošního roku.

   Zdá se, že pan ministr Válek  je a může být klidný. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová   totiž  zatím úspěšně čelí tlaku ke zveřejnění  vzniku kontraktu na 1,8 miliard vakcín, který byl nakonec ponížen na 1,1 miliardy dávek, v době kdy řady evropských států hlásí miliony nevyužitých dávek.

     Ryba  smrdí  od hlavy, známé přísloví i pro ministra Válka.  Zatím jej úspěšně praktikuje   také.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama