Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2019 18:32:12

Oslava banderovců Hermanovi nevadí, Únor ano

Oslava banderovců Hermanovi nevadí, Únor ano

Na dvojí metr hodnocení společenskopolitických a historických událostí jsme si u politiků především „demokratických“ stran zvykli.

 Bývalý ministr kultury Daniel Herman k výjimkám nepatří, spíše naopak.  Na dotaz, zda mu vadí oslava banderovských vrahů odpovídá: „Není mi známo, že by někdo oslavoval "banderovské vrahy". Při svých opakovaných návštěvách Ukrajiny jsem se s ničím takovým nesetkal. A na základě konzultací s naším ministrem zahraničí mohu potvrdit, že ani on nic takového nezaznamenal. Pokud máte ověřené informace o takových závažných záležitostech, pak je oznamte příslušným orgánům“.     Zatímco šířící se ukrajinský fašismus nechává neúspěšného senátorského kandidáta v klidu, k výročí 25. února 1948 se vyjadřuje, že takzvaný Vítězný únor nebyl rozhodně nenásilným převzetím moci. Umocňuje tím dřívější názor bývalého stranického kolegy Miroslava Kalouska: „Já tomu neříkám Vítězný únor, ale nazývám to komunistickým pučem“.         Hodnocení „Února“  od lidovce Hermana a „toplidovce“ Kalouska tak zdaleka  nesouzní  s názory  dalšího bývalého ministra kultury za KDU – ČSL  Pavla Tigrida, který konstatuje: „ Komunisté vyhráli nad svými národněfrontovními  druhy  způsobem pozoruhodným a nepopíratelným zároveň, a to jak z hlediska dlouho připravované strategie, tak z hlediska bleskově aplikované taktiky“. A ve svém únorovém  hodnocení Tigrid dále dodává: „Demokraté až do konce nepochopili vážnost situace. Jezdili si po schůzích, jako by se nechumelilo, tancovali na bálech….“    Konstatování přinejmenším zajímavé.  Nebo můžeme snad představiteli českého protikomunistického exilu Pavlu Tigridovi přisuzovat jakékoliv sympatie k  tehdejšímu Československu ?   Na závěr malá úvaha. Jak by asi zněla odpověď ex – ministra Hermana na otázku, týkající se „ústavnosti“ pokusu o státní převrat v dnešní Venezuele?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama