Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2018 21:25:59

Peníze na zbrojení se najdou vždy, na školství nikoliv.

Peníze na zbrojení se najdou vždy, na školství nikoliv.

Mnichov se stal ve dnech 16.-18. února místem konání již 54. mezinárodní bezpečnostní konference.

 

Do bavorského hlavního města se  sjelo více než 30 hlav států a vlád a přes sto  vládních ministrů z celého světa, aby diskutovali o hlavních výzvách mezinárodní bezpečnosti. Neodmyslitelnou roli na tomto setkání sehrávají  také zástupci  velkých společností, vojenských a průmyslových firem.

        Eskalace světového napětí, přibývající válečné konflikty namísto mírového řešení a navyšující se finanční částky jednotlivých států vyčleňované na zbrojení jsou naopak důvodem, proč se  proti konání bezpečnostní konferenci  pořádá  pokojná demonstrace. Mezi  hlavní organizátory tohoto protestu , který proběhl v sobotu 17.2. patří i Německá komunistická strana DKP. Přes husté sněžení se  na náměstí Karlsplatz sešlo několik tisíc levicově zaměřených lidí a aktivistů (policejní odhady uvádí dva tisíce).  Účastí dali najevo, že navyšující peníze na nesmyslné zbrojení chybí nejen ve školství, jak bylo zvýrazněno na jednom z mnohých transparentů, ale i v jiných oblastech státní správy.  

      Stejně jako svými slogany „Válka nezná vítězů“, „Nikdy znovu válku“, či Rozpustit NATO“ zdůraznili, že jsou proti rozpoutávání dalších válečných konfliktů tohoto agresivního vojenského uskupení jako tomu bylo v minulých desetiletích ve Vietnamu, bývalé Jugoslávii, Afghánistánu, Iráku a v mnoha dalších státech světa.

        Zkušenosti s „plány“ NATO známe také v České republice. Příkladem může být  záměr USA z roku 2006  vybudovat radar v Brdech, který měl být   součástí americké protiraketové základny v Evropě. Nejen díky protestním akcím KSČM proti jeho výstavbě nakonec USA  v září 2009 oznámily, že od svého záměru na vybudování základny ustoupily.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama