Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2021 11:16:00

Pod pláštíkem boje proti korupci….

Pod  pláštíkem  boje proti korupci….

Boj proti korupci, alespoň jako předvolební rétorika se stal v polistopadové historii již folklórem.

 

  Téma korupce katapultovalo  do  vlády v roce 2010 Věci veřejné, v roce 2013  hnutí  ANO 2011. Do poslanecké sněmovny v roce 2017 Pirátskou stranu.

     V letošních parlamentních volbách  do hry  „Jak  vymýtit korupci“  vstupuje občanské hnutí Roberta Šlachty – Přísaha, na obehranou strunu sází opětovně  Piráti v koalici se STAN.

      Korupce prolezlá a šířící se jako rakovina do všech resortů státní a veřejné správy je problém , který zatím nezmírnila  žádná  polistopadová  vláda.  Nedělejme si iluze, že  v současné „blahobytné “  společnosti  „zkomírajícího“ neoliberalismu se něco změní !  

Stejně jako se nevyřeší ze dne na den  narůstající  nové  problémy. Připomeňme poslední evergreen neduhů stavu české společnosti, tím je možnost pořízení (nedostupnost)  vlastního bydlení, které za socialismu bylo  daleko přístupnější a samozřejmostí.  Dalším „hitem“  je  skokové  navýšení cen elektřiny a plynu,  úděl  budoucího skutečného  dopadu„zelené ideologie EU“.  Stále více domácností děsí rostoucí míra inflace, která je jedním z důsledků  koloniálního postavení českého státu,  montovny  zabezpečující  ekonomický  profit  nadnárodních  korporátních  společností. Zatímco  Babišova vláda a „konstruktivní“ opozice  své  úsilí směřuje na otázku  narůstající  ruské hrozby, finanční situace mnohých rodin zůstává neřešena.  

   Do popředí   úvah mnohých občanů  se dostává   naše budoucí  členství v EU a NATO a s nimi otázky v podobě   nové  vlny  migrace, další ekonomické  vysávání  státu, podpora  válek  NATO zapojením   armád ČR do  vražedných  výprav  za americké zájmy,   Politickým stranám, které poukazují na další  setrvání ČR v těchto strukturách je  nasazována psí hlava v podobě nálepky  extremistického uskupení.  Na vlastenecké  strany  připomínající a požadující  trvalou  platnost Benešových dekretů v souvislosti s pokračujícím  vlivem  sudetoněmeckého  landsmašaftu  ( nacházející stále více příznivců a podporovatelů především v řadách KDU –ČSL, STAN, TOP 09 a ČSSD) dokonce ve  své výroční zprávě poukazuje BIS.

     Bagatelizovat úskalí vzkvétající korupce nelze.  Je ale skutečně tím zásadním  problémem  stavu společnosti, kdy za více než třicet let od zvenčí instalace  kapitalismu  a  následného rozbití  Československa  je pozitivního  jako šafránu ?

KSČM  nabízí  pro nadcházející  volby  program shrnutý do pěti priorit, znamenající  jistotu  pro  budoucnost  občanů ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama