Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.12.2018 8:37:59

Stahování amerických vojsk – počátek krize NATO ?

Stahování amerických vojsk – počátek krize NATO ?

Stažení amerických sil čítající 2600 vojáků ze Sýrie do sto dnů. Snížení počtu amerických vojáků z Afghánistánu ze současných 14 na 7 tisíc, z válečného konfliktu ve kterém USA za 17 let svého působení „proinvestovaly“ přes 900 miliard dolarů a smrt

 

    Dvě překvapivá oznámení, pro někoho stále ještě nejmocnějšího prezidenta planety,  Donalda Trumpa přináší i první negativní reakci. Tou je  rezignace amerického ministra obrany Jamese Mattise na svoji funkci.

Zatímco je normální, že děti věří na Ježíška je komické kolik dospělých je stále přesvědčených, že USA bojují ve světě za svobodu a demokracii !

 O tom, v jakém stavu se americká armáda nachází je zřejmé nejen ze slov jejího válečného veterána Vincenta Emanuela. Podle něj je armáda institucí smrti a destrukce, ve které  17. - 19. leté děti po absolvování vojenského  výcviku  jsou připraveni zabíjet. Stávají se kolečkem v gigantické mašinérii , a pro ty co mají bohatství a moc jsou  jen dalším číslem. Pro generály pouhé tělo.

  Na pravé důvody uvedených rozhodnutí si budeme muset nějakou dobu počkat. Jedním z nich může být „výše“ schváleného ročního  rozpočtu USA  na zbrojení v částce  716 miliard dolarů, který by postačil  na to, aby veřejné vysoké školy a univerzity v USA byly zdarma pro všechny. Pro „americké jestřáby“ ale nepostačující k zabezpečení  svých asi 800 vojenských základen a více než 150 tisíc vojáků působících po celém světě.

      Pro světové mírové hnutí je Trumpovo rozhodnutí tím nejlepším vánočním dárkem. A pro naše nejen zarputilé vyznavače a příznivce NATO  podnětem k diskusi o  přehodnocení  setrvání ČR v tomto agresivním vojenském paktu.

                                        

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama