Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2018 19:06:31

Ve hře „na mrtvého brouka“ se hraje o zvýšení platů o 20 procent.

Ve hře „na mrtvého brouka“ se hraje o zvýšení platů o 20 procent.

Poslanci po několika letech opět předvádějí na jevišti poslanecké sněmovny osvědčenou hru na „mrtvého brouka“.

 

     V  případě jejího vítězství“ bude představovat „skokový“ nárůst poslaneckých platů až o 20 procent. V případě „prohry“bude měsíční navýšení o pár tisícovek menší.

       Nechci polemizovat o výši platu poslanců v restaurovaném kapitalismu. Koneckonců výše platů poslanců za báječné první republiky, ve které občas docházelo k umravňování „neuvědomělých dělníků“ ke kapitalistickému zřízení pomocí střelby nebyla v porovnání k dalším profesím také zrovna nízká.

        Pouze za socialismu poslanci přicházeli o více než zkrátka. Svoji funkci vykonávali bezplatně.

Náhradu ušlého výdělku za dobu pracovního volna k výkonu své funkce mu vyplatila jeho organizace. Těšit se tak mohli alespoň z „bonusu“ v podobě bezplatného používání hromadných dopravních prostředků Československé socialistické republiky.

         Tiše snad můžou závidět jen senioři a zaměstnanci, kteří „dosáhnou“ na svoji měsíční almužnu ve výši minimální mzdy. Určitě by si ale tyto dvě uvedené kategorie občanů na podobnou hru typu „mrtvého brouka“ zahrály rádi také!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama