Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2023 14:23:41

Výzva účastníků pochodu za mír

Výzva účastníků pochodu za mír

Klatovy se přidaly k městům, ve kterých se v květnu uskutečnil pochod za mír, pod názvem „Po stopách osvobození naší vlasti od fašismu“.

 

    Účastníci   pochodu  zde  mimo jiné  přijali „Výzvu“  adresovanou  poslanci PS PČR a starostovi města Klatovy Mgr.Rudolfu Salvetrovi, viz text níže, která mu byla v minulých dnech předána.:

                        Vážený pane starosto, pane poslanče,

     v minulých dnech byla vládou ČR schválena Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany ( defence cooperatio agrément,DCA), obecně nazývaná jako obranná.

Smlouva, jejíž text byl MO AČR  do  posledních chvil  utajován  nejen  veřejnosti, ale i  politickým představitelům napříč politickými stranami.

      Obsah smlouvy nejen  z důvodu  utajovanosti  naznačuje,  že se nejedná o oboustranně vyváženou smlouvu, ale o smlouvu, která vtahuje  ČR  v obranné oblasti  do plné podřízenosti zájmům   USA, která umožňuje v budoucnu zřizovat na území ČR  americké vojenské základny a uskladňovat nejrůznější vojenské zbraně a techniku, včetně zbraní jaderných.

         Obrana území  ČR je od roku 1999 zabezpečena na základě našeho vstupu a členství do NATO, kdy  článek 5  severoatlantické Smlouvy ze dne 4.4.1949  stanovuje: Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti. Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

             Vážený pane starosto, pane poslanče,

      účastníci českého pochodu za mír Po stopách osvobození naší vlasti od fašismu, konaného dne 9.5.2023  v Klatovech se na Vás obracejí s výzvou neschválit  na půdě parlamentu PS PČR  text  Dohody mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany , která znamená jen další eskalaci  světového válečného napětí a možnost vzniku  pro lidstvo  zničující  světové jaderné katastrofy, a aby jste osobně pro schválení této dohody nehlasoval.

                                                              Účastníci mírového pochodu, Klatovy 9.5.2023

  Obsah výzvy je reakcí na narůstající fašizaci Evropské unie a jejich jednotlivých členských států, mezi kterými  ČR  hraje prim !

Je vzkazem, že ČR musí být i v budoucnu zemí bez přítomnosti vojsk USA a jejich vojenských základen.  Bez umístění jaderných zbraní.

Jen tak bude zachován odkaz a slib Václava Havla, který dal obyvatelům Československa v  počátcích  restaurovaného  kapitalismu stále ještě společného státu Čechů a Slováků.

Možná  již 12. června, kdy se uskuteční  v Klatovech  další  Pochod za mír  se jeho účastníci  dozví, zda je Fialova vláda skutečně česká jak o sobě neustále prohlašuje,  nebo americkoukrajinská  jak ji každodenně vnímají občané.

 Zda bude pokračovat v odkaze Václava Havla, nebo za Jidášský groš předá poslední zbytky naší státní  suverenity  „mírumilovnému“ strýčku ze Zámoří.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama