Mgr. Miroslav Nenutil

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2018 14:39:00

Senát jako rada starších by neměl dělat líbivá nebo laciná hesla

Senát jako rada starších by neměl dělat líbivá nebo laciná hesla

Projev na 16. schůzi Senátu 19. července 2018 k zákonu o obcích

 Děkuji za slovo, vážený pane předsedo, milé kolegyně, vážení kolegyně, pane náměstku.

V prvé řadě vůbec nic nemám proti Třinci. Ale jak už tu několikrát zaznělo, měla by být dána nějaká pravidla. Dnes vláda prohlašuje Veverskou Bítýšku z městyse na město. Podle určitých pravidel. Jedním z nich je 3 tisíce obyvatel. A potom musí splňovat nějaká další. Proč něco podobného nebo nějaká podobná pravidla nemohou platit pro statutární města?

Pan senátor Horník už tady mluvil o Chebu. Stejně tak by to mohly být Klatovy jako podobně významné centrum v Pošumaví. Padlo tady také, ano, potvrďme Třinec, neboť Třincem to končí, pak začněme něco dělat.

Jenže dokud nebude vydán nějaký signál, který způsobí to, že se třeba Třinec nestane tím statutárním městem, do té doby patřičné orgány a instituce s tím nic dělat nebudou. V podobném duchu se vedla i debata Stálá komise Senátu pro rozvoj venkova a ani já jsem nepodpořil – nebyl jsem ani pro, ani proti, ale stejně tak budu hlasovat i teď. Senát řekněme jako rada starších by neměl dělat takováto líbivá nebo laciná hesla.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama