Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2021 16:08:00

Rozvolnění jako zbytečná provokace pro občany i pořadatele akcí

Rozvolnění jako zbytečná provokace pro občany i pořadatele akcí

Komentář na facebookovém profilu k rozvolňování v rámci opatření proti covidu.

Hurá, vláda rozvolňuje!

Zdá se mi ale, že jsou už z toho boje s covidem hodně dlouho zavření ve Strakovce a nějak zapomínají na realitu. Je dobře, že se otevřou menší obchody, že se děti začnou vracet pomalu do školy a že lidé budou moci začít sportovat (i když jak říkal pan ministr, fotbalisté budou muset hrát bez brankářů).

Koho ale napadlo povolit slavnosti, ochutnávky nebo poutě, na kterých venku může být jen 20 lidí a ve vnitřních prostorech jen 10? Byli páni ministři někdy na koštu u nás na Moravě, že by ve sklépku viděli na koštu jen 10 lidí? Nebo na pouti 20 lidí?

Chápu, že situace ještě není natolik dobrá, abychom si mohli dovolit vše. Nikdo z nás nechce, aby přibývali mrtví a rostly počty hospitalizovaných. Takové "povolování" mi ale přijde jen jako alibismus a zbytečná provokace jak pro občany, tak pořadatele těchto akcí.

Páni ministři, pane premiére, buďte k lidem upřímní. Nevoďte je za nos, neřešte PR, ale buďte k lidem upřímní, zvlášť v této době. Takové PR výstřelky totiž nejsou cestou k návratu do normálního života.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama