Mgr. Ondřej Lochman, PhD.

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2019 18:20:00

Zastupitelé dostali právní analýzy a proběhlo první setkání pracovní skupiny

Zastupitelé dostali právní analýzy a proběhlo první setkání pracovní skupiny

Jak již bylo mnohokráte řečeno, představený záměr logistického centra v těsné blízkosti města nevznikne. Záměr tří hal o velikosti zhruba 80 tisíc metrů čtverečných byl stažen již v roce 2018.

Rada města vystavila za samosprávu stopku i dalším návrhům areálu v březnu 2019. I poslední záměr PPL byl investorem zastaven a spis bude v červenci uzavřen. Co je však nového:

Začátkem května rada města pověřila architekta města vytvořením regulace pro tuto zónu, v červnu byla sestavena skupina odborníků, která navrhne další využití této zóny. Dvě právní kanceláře, Frank Bold Advokáti a David Zahumenský, advokátní kancelář, vypracovaly nezávislé právní analýzy. Obě říkají, že město má v případě pozemku, jenž je církevní restitucí, postupovat obezřetně, a pokud to bude možné, vyhnout se stavební uzávěře. Současně říkají, že město má ještě jinou šanci, jak omezit výstavbu. Aby zde však i do budoucna zůstalo pole, to bude podle nich složitější. Budoucí podoba této zóny bude tedy v následujících měsících předmětem posuzování odborníků na územní plán, urbanismus, architekturu a především právo. Právní analýzy jsou už nyní dostupné pro všechny zastupitele ze všech politických uskupení i kontrolní výbor zastupitelstva.

Začátkem července proběhlo první setkání pracovní skupinu k průmyslové zóně. Diskutovali se možné regulace průmyslové zóny. Výsledek pracovní skupiny projedná rada v průběhu července/srpna a následně bude informovat zastupitelstvo.

Pokud má kdokoliv potřebu se na situaci a budoucnost průmyslové zóny doptat, může kontaktovat starostu, místostarostu i kohokoliv z radních – telefonní čísla jsou na nás veřejná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama