Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2012 17:28:00

Oprava chybně vložných dat bude dalším krokem v optimalizaci CRV

Oprava chybně vložných dat bude dalším krokem v optimalizaci CRV

K funkčnosti centrálního registru vozidel.

Do nového systému CRV bylo přesunuto více než 10 milionů dat ze systému starého. Současně bylo z databáze vyřazeno 1 056 564 dat, která byla v minulosti nekoncepčně nebo chybně vložena do databáze. Jedná se o nestrukturovaná data. V praxi to znamená, že záznamy nejsou ve správných kolonkách nebo v jednotném formátu – např. v kolonce jméno firmy nebo adresa mohou být uložena i další data, jako je IČO či různé poznámky.

Nejčastějšími chybami, které se v záznamech objevují, jsou:
  • nestrukturovaně či chybně vložené identifikace majitele vozidla (497 460 záznamů);
  • chybně vložená data, která neumožňují identifikovat majitele při srovnání s dalšími databázemi (414 888 záznamů);
  • data, u nichž nesouhlasí číslo registrační značky (20 846 záznamů);
  • dalšími jsou pak případy, kdy nesouhlasí číslo motoru mezi centrální a okresní evidencí, nesouhlasí číslo podvozku mezi centrální a okresní evidencí a mnoho dalších.

„Zaznamenali jsme i 7 050 případů duplicitního VINu,“ říká ministr Pavel Dobeš. „To může znamenat, že na jeden VIN kód mohlo být, ať chybně či úmyslně, vydáno několik technických průkazů na několik různých jmen. To může být i případ údajného majitele vozidla, který majitelem není, o kterém mluvil dnes Josef Mihalík z  Magistrátu hlavního města Prahy. Doufám, že byla přijata veškerá opatření k prověření této situace,“ dodal.

 Nestrukturovaná data byla z databáze vyňata a jsou uchována separátně. I přesto nový systém umožňuje pracovníkům ORP dostat se k těmto datům, pracovat s nimi a upravovat je.

 „Věděli jsme, že podobná data se v systému nachází, ale nečekali jsme, že jich bude přes milion,“ říká ministr Dobeš. „Proto je součástí smlouvy na správu dat s dodavatelskou firmou ATS-Telcom i povinnost vyřešit problém nestrukturovaných dat. Tyto záznamy bude třeba ručně vyčistit a utřídit,“ připomenul ministr.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama