ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 10:48:18

Beze změny systému v dopravě a na ŘSD opravdu líp nebude

Beze změny systému v dopravě a na ŘSD opravdu líp nebude

Vyjádření k událostem na ŘSD

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) se včera rozhodl ukončit výběrové řízení na generálního ředitele státní příspěvkové organizace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bez vyhlášení vítěze. ŘSD tak povede i nadále pověřená generální ředitelka Soňa Křítková. Zároveň ministr rozhodl, že na činnost ŘSD bude dohlížet pětičlenná správní rada.

Jestli pan ministr dělá správně, nebo ne, nemá smysl hodnotit jen s ohledem na personální politiku. Je třeba především přijít s koncepcí a nikoliv jen s pár jmény, která mohou, nebo nemusí být zárukou konečně čistého prostředí. Musí být zahájeny systémové kroky týkající se dostaveb zakonzervovaných úseků a je nutné také začít urychleně řešit nové výstavby. Rekonstrukce jsou samostatnou kapitolou. A je skoro zbytečné se zabývat tzv. podlimitními zakázkami, jako jsou drobné opravy či údržba zeleně. Beze změny systému v dopravě a na ŘSD opravdu líp nebude. Nebo možná líp bude a je, ale jen pro některé.

Mgr. Petr Adam, poslanec Úsvitu přímé demokracie, člen hospodářského výboru

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama