ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2015 12:41:03

Smutek, zklamání, lítost

Smutek, zklamání, lítost

Pan ministr vnitra Chovanec v souvislosti se střelbou v Uherském Brodě řekl, že by jsme se měli zabývat problematikou držení střelných zbraní v ČR

Pan ministr vnitra Chovanec v souvislosti se střelbou v Uherském Brodě řekl, že by jsme se měli zabývat problematikou držení střelných zbraní v ČR. Otázky, které by se prý měly položit jsou jestli není v ČR příliš mnoho zbraní mezi lidmi a jestli by se nemělo přehodnotit pohled na oprávnění držet střelnou zbraň.
Je to klasická problematika slepice a vejce. A stejně jak u tohoto filosofického problému který je de facto neřešitelný, ani zde neexistuje jednoznačná odpověď. 
Důvod střelby totiž není to ze dotyčný zbraň měl. Tu totiž mohl mít legálně i ilegálně drženou. Důvod je ten, že daný člověk obrátil zbraň a stiskl spoušť proti neozbrojeným, nevinným lidem. Nikoliv samotna zbraň, ale člověk byl tím kdo vraždil. 
Otázka musí být: co společnost mohla udělat proti jedinci, který má takový sklon tento hanebný a neomluvitelný čin provést. A bohužel, demokratická země má nemnoho mechanismů jak potencionálního masového vraha odhalit. Vlastně takové mechanismy nemá žádná společnost. Kdo mohl zabránit Hepnarové v nastoupení do náklaďáku a rozjet se proti nic netušícím obětem? Bohužel nikdo. 
Takový čin nemá vysvětlení, neexistuje prevence. Jakýs takýs smysl dává pouze v hlavě samotného pomateného jedince a společnost nemá možnost toto vidět, odhalit, předejít tomu. Můžeme jen litovat a vyjádřit soustrast. 
Bohužel..
s nejhlubší úctou
Petr Adam
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama