ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2014 21:33:00

V BIS je pár trhlin

V BIS je pár trhlin

Petr Adam k událostem v BIS.

 Ředitel BIS Jiří Lang chce poslat všechny důstojníky ekonomického odboru na detektor lži, aby se odhalilo, který z agentů vynesl ven tajně pořízený záznam schůzky důstojníků. Nahrávka má údajně dokazovat, že Lang řídil vyšetřování úniku odposlechů Romana Janouška.

U nás tak běžná praxe vynášení odposlechů se musí řešit a případný postih těch, kteří informace vynesli, je na místě. Je nutné především odhalit motivaci, s níž ten dotyčný odposlech vynesl. Obecně vzato, jsou jen dvě. První je ekonomická, tedy že si agent chtěl polepšit a de facto svoji práci zaprodal. V takovém případě je tvrdý trest na místě. Tou druhou motivací může být touha po spravedlnosti, kde dotyčný cítí, že zde existuje snaha některé skutečnosti ututlat. Asi to lze brát jako polehčující okolnost, ale nikoliv omluvu či ospravedlnění. Služba vnitřní bezpečnosti má být naprosto neprostupnou hrází, tím nejvíce zabezpečeným útvarem. Bohužel historie posledních let nám pár trhlin v této hrázi ukázala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama