Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2018 13:48:00

Hejtmanka už neměla být hejtmanka

Hejtmanka už neměla být hejtmanka

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o dani z přidané hodnoty.

Hezký dobrý den, milé kolegyně, milí kolegové. Já musím důrazně jako jeden ze spoluautorů zákona o rozpočtovém určení daní polemizovat s tím, co tady říkala paní hejtmanka Vildumetzová, že obce a města to nepodporují nebo nemohou podporovat proto, že by to znamenalo výpadek jejich příjmů. To je možná stanovisko Svazu měst a obcí, kterému vůbec nerozumím, protože Svaz měst a obcí sdružuje spíše větší města a obce, a u nich by to rozhodně výpadek příjmů neznamenalo, protože oni by ušetřili výrazným způsobem na veřejné dopravě. Jestli by to někde znamenalo velmi malý výpadek příjmů, ale skutečně velmi malý, tak je to u malých obcí, a přesto Sdružení místních samospráv, které sdružuje spíše malé obce, to výrazným způsobem podporuje.

Nechápu také stanovisko Asociace krajů. Chápu, že paní hejtmanka jako předsedkyně asociace, i když už neměla být hejtmanka, alespoň to veřejně slibovala, tak ovlivnila své kolegy a možná skutečně pro Karlovarský kraj to nemusí být úplně nejvýhodnější, nicméně pro naprostou většinu krajů, které v současné době dělají tendry na veřejnou dopravu, ať autobusovou, nebo vlakovou na příštích 10 let, to výrazným způsobem výhodné je, a proto nerozumím stanovisku ani Asociace krajů. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama