Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2023 14:47:35 - Motto-motto

Zrušení 9. tříd

Proč myslíte, že je to dobrý nápad? Vaše vláda o tom totiž podle mých informací uvažuje. Mě naopak přijde, že žáci látku na škole nestíhají probrat všechnu. Neměly by se spíš změnit osnovy? A druhá věc je věk, ono i v 15 je těžké vybrat si školu - obor, kterému byste se pak chtěli věnovat. Myslíte, že v 8 třídě na to budou žáci připraveni?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Alena F., brblal, Sascha, Dahlie, mikinenecek, fuki, mydlisko, prototypb, tomsik1, karpas, drobeřek, Jana K, jareka

Odpověď

17.04.2023 13:13:55 - Mgr. Petr Gazdík
 Naprosto s Vámi souhlasím, že v 15 je příliš brzy. Proto nemá jít jen o rušení 9. tříd, ale je nutné na to navázat spoustu dalších věcí - např. změnit první dva ročníky středních škol, aby byly všeobecnější, pak by se teprve mladý člověk rozhodoval, co dále. Měl by se změnit obsah učiva - a to se už děje, změna obsahu učiva by měla být na stole koncem tohoto roku. 9. třídy určitě nebude vláda škrtat hned, ale je dobře, že o tom začínáme diskutovat. STAN to prosazoval už před lety (viz https://moderniskolstvi.cz/).