Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2020 20:31:11

Jsme ve válce beze zbraní

Jsme ve válce beze zbraní

Den ode dne se ukazuje, že v době vrcholné krize nelze spoléhat na potvrzené objednávky. Potvrzuje se pravidlo, že ve všeobecné nouzi se musíš spoléhat pouze na vlastní síly.

 

V posledních dnech se ze všech stran ozývá kritika, že vláda zanedbala to, že ve skladech hmotných rezerv nebylo dostatečné množství ochranných roušek a dezinfekčních prostředků. Je to sice pravda, ale jak se říká, pozdě bycha honit.

Jaké může být řešení? Jak píši v nadpisu „jsme ve válce“. A pokud proti ní nemáme zbraně, musíme si je vyrobit svépomocí.

  Mnozí z nás viděli často v televizích opakované pořady o druhé světové válce. O tom, jak byl Sovětský svaz napaden německými vojsky. Vzhledem k tomu, že s válkou nepočítal (v důsledku paktu Ribbentrop Molotov), tak nebyl vůbec na válku připraven. 

   Byla nařízena válečná výroba. Místo traktorů se začaly vyrábět tanky a během několika let už byl SSSR nejenom v tomto segmentu zbraní s Německem vyrovnaný, ale dokonce ho předčil tak, že hitlerovská vojska byla zahnána právě tankovými operacemi až do Berlína.

   Proč to píšu. V této válce nemáme zbraně. ČR byla do doby, než neoliberální ideologie popřevratových vlád nechala padnout téměř veškerý textilní průmysl, soběstačná i v tomto segmentu. Tento pád dokonala globalizace, kdy se veškerá produkce, v zájmu větších zisků firem přesunula do výrobně laciné Číny a to z celého neoliberálního světa, kde jde v prvé řadě o zisk a ne o bezpečí obyvatel. Samozřejmě, že Čína sama zasažená enormně  nemocí Covid -19. nestačí pokrýt objednávky, které se na ni valí. Navíc, když jsme zcela zbytečně otevřeli prostřednictvím pirátského primátora Pandořinu skřínku nepřátelství proti pevninské Číně, tak s jakousi přednostní náklonností Číny směrem k nám už nemůžeme počítat.

   Nejlepší pomoc najdeš na konci svého ramene. Je třeba nařídit všem zbylým  textilním továrnám v ČR, aby za dohledu odborníků, začaly vyrábět respirátory a ochranné roušky.

   Nyní mi spousta čtenářů určitě bude vyčítat, že nelze nařizovat soukromým podnikům cokoliv. O.K.. V Německu to už začali řešit, jak jsme dnes slyšeli ze zpráv. Některé podniky v Německu budou z důvodů pandemie zestátněny.

   Pokud se budou chtít tomuto vyhnout, jistě vyjdou podniky vstříc požadavkům státu na zdravotní ochranu občanů. Nemáme zbraně v této velice specifické válce, musíme si je tedy opatřit jakýmkoliv způsobem. Totéž platí o dezinfekčních prostředcích.

Mgr. Petr Hannig, předseda strany ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama