Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2014 15:56:19 - lucka675

Proč podporujete trest smrti?

Já si myslím, že doživotí je pro dotyčného větší trest než ,,vysvobození" smrtí. Navíc z historie a nemusíme jít daleko, víme, kolik takových případů bylo sporných

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.10.2019 16:27:31 - Mgr. Petr Hannig
 Omlouvám se za velice pozdní odpověď. Vždy, když jsem hovořil o trestu smrti, bylo to v souvislosti s hromadnými vraždami - terorismem a pod.
Mezi otázkou a odpovědí na Váš dotaz jsme si zažili historii zrůdného islámského státu a jeho porážku. Nyní existují stovky, ba tisíce bojovníků IS, kteří bez sebemenších skrupulí uřezávali hlavy nevinných lidí. Jejich nenávist k "nevěřícím" je bezbřehá. Zatím jsou drženi v detenci pod dozorem Kurdů. Evropské státy jejichž byli tito někteří zločinci občany, nyní mají problém s tím, že je budou muset přijmout zpět do Evropy. Při čemž, pokud by byli souzeni ve státě, kde jsou nyní zadržováni (Sýrie a možná i Irák), řešení by bylo jednoduché. Tam existuje trest smrti. V Evropě tomu tak není a existuje zcela reálné nebezpečí, že ve vězeních svou zrůdnou útočnou ideologií nakazí další stovky mladých, třeba i konvertitů. Takže, jenom pro tyto zcela jasné případy navrhujeme zachování trestu smrti, z důvodů prevence, neboť převýchova těchto fanatiků není absolutně možná.