Mgr. Petr Havlík

  • Občané
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2010 20:02:00

Excesy se staly normou

Excesy se staly normou

Přijde jaro, přijde, říkají si lidé, ale co když to nevyjde a jaro vůbec nepřijde? Tato veršovačka J. R. Picka mne v posledních dnech této nekonečné zimy napadá docela často. Dá se však přenést i do dalších a mnohem obecnějších očekávání.

Jaro přináší změnu, která je naplněním naší tužby.

Občané si také přejí změnu. Nejsou spokojeni se současným stavem společnosti a s obavami vyhlížejí budoucnost. O to více by uvítali alespoň záblesky pozitivních změn. Stačila by pouze slušná, efektivní a spravedlivá správa země.
Letmým pohledem na přehledy aktuálního tisku se dozvíte i nedozvíte mnohé. Záleží na Vás.

Kocáb má milenku. Zařadil se mezi své kolegy ve vrcholové politice. Možná ho teď konečně vezmou mezi sebe. I tato epizoda je dokladem toho, že se u nás excesy stávají normou.
Jaromír Dušek prohlásil, že se omluví za své výroky, pokud ministr prohlásí, že není homosexuál. Podstata tohoto témata je však někde jinde. Jde o to, že si uzavřená skupina přátel (prý homosexuálů) přivlastnila ne nevýznamnou část veřejných zdrojů.
Opět další důkaz o tom, že se zde exces stává normou. V Londýně začal soudní proces kolem pochybných náhrad členů britského parlamentu. Labouristické poslance Dolní sněmovny Morleyho, Chaytera a Davineho a konzervativního člena Sněmovny lordů Whita prokurátor obžaloval z podvodného účetnictví.
To je pro změnu důkaz, že ne všude je možné exces vydávat za normu a ještě se chlubit tím, že jsem pašák.
Švýcarská prokuratura se ptá na české podivné miliardy, ale na naší straně není nikdo na příjmu. Co je jinde normální a správné, je u nás důvodem k údivu anebo jenom laxnímu mávnutí ruky.

Korupci vnímá jako naléhavý problém 80% Čechů. 60% živnostníků a podnikatelů tvrdí, že bez úplatku nelze získat veřejnou zakázku. V hodnocení míry korupce jsme se propadli na 52. místo na světě. Před námi je např. Botswana či Portoriko. Podle soudní ročenky bylo v r. 2008 za příjímání úplatku, podplácení, či nepřímé úplatkářství nepodmíněně potrestáno 5 lidí. Bez komentáře.

Tak dlouho jsme tolerovali excesy, až se staly normou...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama