Mgr. Petr Havlík

  • Občané
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2013 15:30:00

Nabídněme angažmá pani Haldemannové

Nabídněme angažmá pani Haldemannové

Švýcarská prokurátorka Graciella de Falco Haldemannová nastavila České republice nemilosrdné zrcadlo. Střepy tohoto zrcadla jsou rozesety do všech koutů naší malebné vlasti.

Když pere žena, a má to jako profesi, pak je to pradlena. A když perou muži? Paní Haldemannová prohlásila, že praní špinavých peněz bylo hlavní profesí obviněných ex manažerů MUS. Takže to budou asi práči. Kolik je u nás takových mega práčů?

Proč se nikdo neptá na linku MUS – Škoda Plzeň – ČEZ? Kde je Miloš Zeman? Kde jsou jeho „čisté ruce“? Kde je jeho slavná věta z prezidentské kampaně o tom, že se s ním vrátí zákon? Co mu asi radí náčelník svazu průmyslu, ministr vnitra, ministryně spravedlnosti nebo jeho blízcí manažeři Lukoilu?  Kdepak jsou všechny ty slavné vládní i nevládní protikorupční komise?

Rozsudek švýcarského soudu je zajímavým tématem i v zahraničí. Civilizovaný svět se bude ptát na postoj české reprezentace a podle toho na nás bude nahlížet. Není divu, že je státní kasa děravá, když z ní „práči“ vysávají zdroje.

Mám jednoduchý návrh pro našeho prezidenta, vládu, senátory a další zástupce lidu. Pozvěte na tříleté angažmá paní Graciellu de Falco Haldemannovou a dejte ji mandát k tomu, aby rozpletla sítě českého klientelismu, propojeného s organizovaným zločinem, který ovládá a řídí řadu klíčových procesů v naší zemi. Pani Haldemannové bych poradil, ať osloví i bývalé policisty, zpravodajce a analytiky.  A ono by se to začalo rychle skládat jako puzzle.

Namítnete, že je to nestandardní návrh. To je jistě pravda. Ona totiž situace u nás je velmi mírně řečeno již dávno více než nestandardní. Pokud nám tento políček z Bellinzony stačit nebude, pak nám není pomoci. Zvítězí li totiž to české „klídek a smrádeček“, pak lze důvodně předpokládat, že nám vbrzku zůstane jen ten smrádeček, kterému se ostatní raději obloukem vyhnou.

Opět doporučují četbu na www.mapovani.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama