Mgr. Petr Havlík

  • Občané
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2012 15:51:00

Vyšetřování nezačalo. Zapomeňte!

Vyšetřování nezačalo. Zapomeňte!

Před několika měsíci prohlásil prostořeký místopředseda vlády Schwarzenberg, že ČEZ financoval všechny parlamentní strany. Jeho výrok zapadl v záplavě mnoha dalších.

1. února t.r. zveřejnila MF dnes obsáhlý materiál, který zčásti rozkryl  způsob privatizace Škody Plzeň. Naznačil také roli tajemné skupiny Appian, vazby na Mosteckou uhelnou společnost, ale i zakázky pro ČEZ a Pražský dopravní podnik či České dráhy. Pro zasvěcené nic nového.

Reakce České televize? Žádná. Reakce parlamentních stran? Žádná. Reakce prezidenta republiky? Žádná. Reakce vlády? Žádná. Vyšetřování nezačalo. Zapomeňte. A tak se jenom ptám. Není náhodou nečinnost a mlčení jistá forma spoluviny? Chcete další příklady pumpování veřejných zdrojů a nemravné správy země?

Stačí se podívat na hospodaření mnoha státních institucí, ale i dalších firem s účasti státu, na většinu velkých veřejných zakázek, na manipulace s dotacemi, na tisíce účtů v daňových rájích. Zbývající si doplňte sami. Přemýšlet o naději pro budoucnost je s touto zátěží více než obtížné. Slováci se bouří proti své Gorile? A co my? Necháme se dále opájet tím, že se nás nic podobného netýká?

Podle Nečase, Klause a Kalouska jsme přeci pašáci. Pryč s Evropou, pryč se všemi kverulanty a kritiky! A když dojdou prachy, tak se přiškrtí další kohoutky. Nemravnost nemravná je, že se tak děje i na úkor těch skutečně nemohoucích a potřebných, včetně postižených dětí. Očekáváte od svých vládců pokání či alespoň stud? Kdepak. To spíše vyhrajeme mistrovství světa ve fotbalu.

Nezbytným krokem k možné nápravě musí být uvědomení si reality a vyvození konkrétní osobní odpovědnosti jednotlivců za zjevné lumpárny. Vše ostatní je blud a klam. Heslo pro příští volební kampaň všech parlamentních stran by tedy mohlo znít takto – „Vyšetřování nezačalo, zapomeňte!“ Jedině tak mohou přežít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama