Mgr. Petr Hladík

  • KDU-ČSL
  • ministr živ. prostředí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2023 4:46:00

Energetika z rukou několika korporací do rukou lidí

Energetika z rukou několika korporací do rukou lidí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k energetice.

 Energetika z rukou několika korporací do rukou lidí. Startujeme výzvu na podporu vzniku energetických společenství, které jsou nezbytné pro rozvoj komunitní energetiky. Lidé se do nich mohou spojit, společně investovat do obnovitelných zdrojů a využívat vyrobené energie. Přináší to řadu výhod, které tu nikdy nebyly. Třeba levnější elektřinu, ochranu před růstem cen nebo před pádem do energetické chudoby.

Myslím, že něco takového jsme tu měli mít pro naše občany už dávno. Díky prostředkům z Národního plánu obnovy můžeme připravit pro rozvoj energetických společenství podmínky. A to ještě před schválením LEX OZE II, který zavádí komunitní energetiku a vznikl díky Ministerstvu průmyslu a obchodu. Aby občané levnější elektřinu mohli mít co nejdříve.

Žádosti do prvního kola mohou domácnosti, obce, veřejné instituce i firmy posílat od 1. prosince 2023 do 31. ledna příštího roku. Výzva je určena na podporu zakládání energetických společenství, tedy na aktivity a proškolení jejich koordinátora, zpracování kompletních podkladových materiálů i na osvětovou činnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama