Mgr. Petr Hladík

  • KDU-ČSL
  • ministr živ. prostředí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2024 23:25:00

Ohňostroje - dopad na lidské zdraví. Zpřísnění pravidel pro prodej

Ohňostroje - dopad na lidské zdraví. Zpřísnění pravidel pro prodej

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ohňostrojům.

 Takhle vypadala Praha po půlnočních ohňostrojích. V některých místech došlo k až desetinásobnému nárůstu koncentrací oproti stavu před začátkem oslav. Během odpalování pyrotechniky se uvolňují třeba prachové částice a kovy. Jejich vysoká koncentrace může mít i při krátkodobé expozici dopad na lidské zdraví. Nenávratně se ukládají také do přírody, vodních toků a polí.

Není čas to konečně změnit? Bavil jsem se o tom s několika lidmi a nakonec se rozhodl iniciovat výrazné zpřísnění pravidel pro prodej a používání zábavní pyrotechniky. S Marek Výborný chceme otevřít diskuzi o tom, kdo a kdy by mohl odpalovat pyrotechniku kategorie F2 a F3.  A zda ji stále volně prodávat ve stáncích a běžných supermarketech nebo jen ve specializovaných prodejnách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama