Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2022 14:03:00

Vy tam nahoře, vlezte nám na záda

Vy tam nahoře, vlezte nám na záda

Komentář na facebookovém profilu k omezování svobody slova

 Přísnější přístup k šíření dezinformací oznámila také vláda Petra Fialy, která pro tento účel dokonce zřídila funkci vládního zmocněnce. K čemu tyto kroky české vlády podle vás povedou? Ne že povedou, už vedou. Vedou k odpojení čím dál větší části společnosti.

Vy tam nahoře, vlezte nám na záda. Lidé nevěří médiím, nevěří politikům, nevěří nikomu. Vytvářejí si svůj alternativní svět. Jen ať si ti nahoře pindají, my si stejně budeme žít po svém. Rozbíjí to společnost jako celek. Umrtvuje to veřejný diskurs.

Namísto mnohohlasu zní ve veřejném prostoru hlas jediný, což logicky vede k chybným závěrům a chybným postupům. Společnost, jež nepřipouští oponentní názory, společnost, která nedovoluje svobodný souboj idejí, neboť některé názory již předem vyřazuje, se zcela zákonitě dříve či poději ocitne ve slepé uličce. Vždy to nadělá více škody než užitku.

Babišova vláda nám do hlav valila jediný „správný“ názor na covid, Fialova vláda jediný „správný“ názor na Ukrajinu. Taková politika nás vrací zpátky do totality.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama