Mgr. Petr Štěpánek, CSc.

  • SZ
  • Praha 4
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2019 17:40:00

Babišova rada, ať se koupí více cisteren, je směšná

Babišova rada, ať se koupí více cisteren, je směšná

Komentář na facebookovém profilu k ochraně životního prostředí a boji proti suchu

Ochrana životního prostředí se konečně dostává do popředí zájmu.

„Přesně o tohle Zeleným jde. V Praze 4 už několik let na vybraných místech místo trávníků necháváme louky a vracejí se nám motýli jako okáč bojínkový nebo otakárek. Tohle ale samozřejmě nestačí.

Zoufalý a neodborný boj Babišovy vlády se suchem, na který chce dát až 50 miliard, přírodě nepomůže. A Babišova rada, ať se koupí více cisteren, je směšná.

Je třeba zadržet vodu, kde to jen jde. Zrušit meliorace, nebo je vyvést do lesů, kde vznikne mokřad. Přehradit strouhy a zmeandrovat potoky a říčky. Vodu ze střech chytat do nádrží a využít ke kropení a splachování. Hory, hřebeny a kopce osazet smíšenými lesy, podél řek nechat vyrůst lužní lesy. Řeky nechat rozlévat, neorat do blízkosti vodních toků, ale využít jako louky pro produkci píce. Zmenšit výměry lánů a znovu je rozdělit mezemi zarostlými stromy a křovím.

V oblasti energetiky musíme opustit uhlí a fosilní paliva a masivně podporovat obnovitelné zdroje do každé domácnosti," dává příklady, jak pečovat o životní prostředí, Petr Štěpánek, předseda Zelených a kandidát číslo 5 do Evropského parlamentu v koalici se STAN a TOP 09.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama