Mgr. Radek Augustin

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2011 18:15:54

Ano státnímu penzijnímu fondu

Ano státnímu penzijnímu fondu

Penzijní reformě by pomohlo vytvoření státem organizovaného a velkého penzijního fondu

Ano státnímu penzijnímu fondu

     

  Penzijní reformě by pomohlo vytvoření státem organizovaného a velkého penzijního fondu, tento názor prezentoval v Hospodářských novinách Jan Švejnar. Dle jeho názoru by takovýto fond získal větší důvěru občanů, že nebude vytunelován či prostředky z něj defraudovány. Tento tzv. státní penzijní fond prosazovali i mnozí další experti z NERVu (národní ekonomické rady vlády).
   Je třeba podotknout, že tento návrh prosazuje i naše strana, již při našem ustavujícím sjezdu v březnu 2010 byla přijata rezoluce, ve které prosazujeme vytvoření státního penzijního fondu. Rezoluce navrhovala jeho naplnění skrze příjmy z výnosů privatizací či z dividend ČEZu. Tento fond by mohl také investovat do investic s malým rizikem a současně s velkým multiplikačním efektem jako je výstavba sociálních bytů.

    Strana Práv Občanů Zemanovci nadále podporuje vytvoření státního penzijního fondu, který by zaručoval transparentnější nakládání s prostředky získanými na tzv. důchodovou reformu. Byl by to krok správným směrem. Česká vláda však zřízení takovéhoto státního fondu ze svého návrhu důchodové reformy vypustila.

  Je třeba připomenout, že velká chyba se stala již v roce 2002, kdy tehdejší česká vláda nevyužila prostředky získané z privatizace státních podílů (Transgas atd.) pro rozjezd a základní kapitál takovéhoto státního penzijního fondu.

 

Radek Augustin, místopředseda SPOZ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama