Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

EU je „ekonomickým obrem, ale "politickým trpaslíkem"
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2014 15:01:02 - lucka675

evropský diktát

Jak konkrétně chcete zatočit s evropským diktátem a nediktují náhodu pravidla poslanci, tedy i my?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.05.2014 12:39:30 - Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

Dobrý den,

parlament může podat návrh na nějaké legislativní opatření nebo může dát podnět k opravě či zrušení výstupu zákonodárného orgánu - senátu, či směrnic evropské komise. V praxi to tak skutečně funguje Ačkoliv bohužel ČR se jeví v tomto smyslu výrazně pasivně. Jako by zbytečně upadala do deprivace vzhledem ke své dosavadní menší roli v Evropě a slabší ekonomice třeba například v porovnání s Německem. Přitom v EU jsou si všichni členové rovni. Mají stejná práva a povinnosti.


O to horší je to, že dosavadní europoslanci jaksi nebyli vidět ani v rámci ČR natož v EU. Nijak se výrazně neprojevovali ani v médiích ani nepřinášeli pravidelné info, natož aby obhajovali před národem svou vlastní iniciativu a aktivitu ve své funkci. Což je přece úplně postavené na hlavu. Jako zástupci občanů by měli plnit svůj program, kterým byli občany pověřeni a vykazovat nějakou aktivitu, aby mohli být hodnoceni.


Poslanci jsou zde jako zástupci občanů a mají ve svých rukou určitou moc. Ovšem musí být taky patřičně aktivní a ne jen slepě hlasovat bez porozumění, jak tomu dosud běžně bývá.

S evropským diktátem chci zatočit ve smyslu prosazování české republiky a aktivní politiky ČR. Musí nás být slyšet, vidět. Již v tuto chvíli mám celkem dost připomínek a návrhů týkajících se našeho postavení v EU a legislativy a směrnic, které se nás dotýkají. Budu aktivně produkovat opatření, která upraví situaci tak, aby pro nás byla přínosná. Nesmíme podlehnout vlastní neaktivitou k direktivnímu vedení a řízení ze strany unie. Musíme se začít i v rámci EU projevovat jako samostatný rovnoprávný a suverénní stát a aktivně se podílet na její politice i ekonomice.

Doufám, že má odpověď byla pro Vás srozumitelná a uspokojivá . Případně jsem Vám samozřejmě k dispozici v případě dalších dotazů.

S pozdravem, Váš Richard Andrle Sylor