Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

EU je „ekonomickým obrem, ale "politickým trpaslíkem"
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.04.2014 15:10:21 - Jiřčáková

vstup do EU

Rozumím vašemu článku dobře, že byste nyní pro vstup do EU nehlasoval? A podporujete tak myšlenku na možné vystoupení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2014 11:37:00 - Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

Zdravím Vás, děkuji za připomínku. Ve svém článku jsem spíše projevil zájem o názor a přání veřejnosti. Skutečně mě zajímá, jak by znovu hlasovali lidé naší země. Jako jimi zvolený zástupce bych pak tomu přizpůsobil své rozhodnutí. Postupoval bych vždy podle toho, co si přejí voliči.

Osobně bych pro vstup ČR do EU znovu hlasoval kladně, ALE v případě, že by bylo dopředu nadefinováno větší množství výjimek v primárním právu EU. Neosvědčil se nám současný homogenní systém – jak již jsem zmiňoval ve svých článcích. Bohužel mnoho toho nebylo dopředu objasněno.

Pro ČR bych určitě dopředu VYŽADOVAL mnohé VÝJIMKY. Například, abychom nemuseli poslouchat Evropský diktát, nebo abychom měli výjimku jako například Velká Británie – tzv. ,,Britský rabat". Nesouhlasím také s Evropskou měnovou politikou a tudíž bych požadoval také výjimku v oblasti přistoupení k euru tj. EMU. Postupem času bylo prostě odhaleno spoustu nedostatků – ostatně jako v každém nově vzniklém systému.

Doufám, že jsem odpověděl na vše, co Vás zajímá.

Přeji Vám pěkný den.

Richard Andrle