Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2016 17:41:00

Ministr Brabec slavnostně otevře Dům přírody Českého ráje

Ministr Brabec slavnostně otevře Dům přírody Českého ráje

V Dolánkách u Turnova slavnostně otevřou Dům přírody Českého ráje vybudovaný v rámci programu Agentury ochrany přírody a krajiny ČR Dům přírody.

 Nové návštěvnické centrum Českého ráje otevře ministr životního prostředí Richard Brabec, společně s ředitelem AOPK Františkem Pelcem a hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou.

Dům přírody se nachází v Dolánkách v domě č. p. 9. Slavnostní otevření a následná komentovaná prohlídka začíná v 10:00 hodin.

Ve třípodlažní budově najdou návštěvníci interaktivní expozice s informacemi o pískovcových skalních městech, dominantách kraje a vyvřelinách či vlivu člověka na okolní krajinu a přírodu Českého ráje. Expozice Domu přírody bude rozčleněna do několika částí, každá bude mít konkrétní tematické zaměření. Jednotícím prvkem je sokol stěhovavý, který spolu s hradem Trosky patří mezi symboly Českého ráje.

Dům přírody poslouží i jako prostor pro přednášky, programy pro školáky či akce. Stane se také významným bodem pro turistiku a rozvoj cestovního ruchu v regionu, který je již nyní návštěvníky vyhledávaným cílem cest.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama