Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2014 7:29:00

Na změnu zákona o EIA čeká Evropská komise 10 let

Na změnu zákona o EIA čeká Evropská komise 10 let

Sněmovna přijala novelu zákona o posuzování vlivů na životní prostředí

Rád bych poděkoval všem poslancům, kteří pro novelu Ministerstva životního prostředí hlasovali, a uvědomili si tak vážnost situace. Na změnu zákona o EIA čeká Evropská komise 10 let.

Právě pro nečinnost bývalých vlád jsme se dostali do situace, kdy nám Evropská komise už zastavila čerpání dotací na dopravní projekty a od příštího roku by zastavila dotace do všech ostatních oblastí, pokud nebude naše legislativa v souladu s tou evropskou.

V průběhu projednávání novely v Poslanecké sněmovně se nám podařilo najít a přijmout kompromisní znění u mnoha zásadních bodů, ať už jde o žalobní legitimaci, odkladný účinek žaloby, hraniční hodnoty pro zjišťovací řízení u parkovacích míst a dalších.

Všechny pozměňovací návrhy jsme průběžně projednávali s Evropskou komisí, a tak víme, že ten dnešní návrh je pro ni přijatelný, stejně jako pro zástupce Svazu průmyslu, Hospodářské komory i nevládní organizace. Norma nyní míří do Senátu a já věřím, že i tam se podaří najít pro novelu podporu.

Richard Brabec
ministr životního prostředí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama