Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2023 9:15:00

Kde jsou peníze, které chybí v rozpočtu?

Kde jsou peníze, které chybí v rozpočtu?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ziskům nadnárodních korporací

 Víte, kde jsou peníze, které chybí v rozpočtu? V ziscích nadnárodních korporací! Ne, opravdu nejsou v kapsách seniorů, mladých rodin a živnostníků, jak si myslí vláda.

Dlouhodobé heslo Přísahy a našeho ekonomického programu je: Nejdřív ucpěme díry, a až pak můžeme něco chtít po lidech. Jednou z těch děr je vyvádění zisků z České republiky do zahraničí. To znovu potvrzuje například ekonomka Švihlíková, to si přečtěte:

„Máme oficiální čísla, která eviduje Česká národní banka. Je to dlouhodobý strukturální problém české ekonomiky, která by byla velmi bohatá, kdyby tyto zdroje neodcházely pryč. Bavíme se o odlivu dividend v rámci nadnárodních firem. Ty u nás většinou dosahují velmi zajímavé ziskovosti. Od roku 2006 se obrátil poměr mezi odlivem zisků a reinvesticemi ze strany těchto firem. Od té doby vidíme odliv peněz, který je dlouhodobě pro českou ekonomiku nesmírně významný.“

Na co už s Přísahou dlouhodobě upozorňujeme, je otázka zneužívání vnitrofiremních cen, a zejména vazeb mezi zahraničními matkami a českými dceřinými firmami. Tam mizí ročně 300 až 500 miliard! Každý jeden rok! Jenže sáhnout na tyhle peníze by chtělo odvahu, kterou ta naše Fialova vláda nemá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama