Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2022 11:30:00

Na dopravním hřišti vyrůstají nové toalety

Na dopravním hřišti vyrůstají nové toalety

Investici za 4,6 milionu Kč realizuje letos valašskomeziříčská radnice na místním dětském dopravním hřišti. Návštěvníkům po jejím dokončení bude sloužit nové sociální zařízení se zázemím pro rodiče s malými dětmi.

Hřiště, které provozuje Středisko volného času Domeček, je hojně využíváno. „Každoročně na něj v rámci dopravní výchovy v mateřských a základních školách zavítají tisíce dětí. Velkému zájmu se těší také u veřejnosti a tak se ho snažíme pravidelně rozšiřovat a modernizovat zázemí,“ přiblížil místostarosta Josef Vrátník.

Aktuálně je však dopravní hřiště uzavřeno. V květnu zde totiž začala stavba dlouho očekávaného sociálního zařízení. „Původní toalety už nevyhovovaly hygienickým standardům, ani vytíženosti hřiště. Přistoupili jsme proto k vybudování nových s náklady 4,6 milionu korun. S ohledem na to, že naše dopravní hřiště je unikátní svým rozsahem a nabídkou prvků v rámci celého kraje, získali jsme na stavbu dotaci bezmála 2,7 milionu korun právě od Zlínského kraje,“ navázal starosta Robert Stržínek. Nový objekt bude bezbariérový a nabídne také místnost pro rodiče s malými dětmi tzv. family point doplněný o sprchový kout a přebalovací pult. Stavba by měla být hotova do poloviny listopadu.

V době uzavírky slouží dětem a školám k výuce dopravní výchovy přenosné hřiště u SVČ Domeček, jehož pořízení podpořila valašskomeziříčská radnice částkou 100 tisíc Kč.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama