Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2021 14:32:00

Valašskomeziříčská radnice podpoří výstavbu bydlení

Valašskomeziříčská radnice podpoří výstavbu bydlení

Představitelé města schválili Zásady pro výkup technické infrastruktury od soukromých investorů (dále jen Zásady). Jejich cílem je zejména podpora individuální rodinné a bytové výstavby ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech.

Původní Zásady schválilo v květnu 2008 tehdejší zastupitelstvo. Po několika revizích se však rozhodlo jejich účinnost pozastavit. „Došli jsme k názoru, že je potřeba tyto myšlenku oprášit a upravit zásady tak, aby odpovídaly potřebám dnešní doby a finančním možnostem města. Podpora individuální a bytové výstavby je naším dlouhodobým cílem a toto je jedna z možností, jak soukromým investorům pomoci,“ je přesvědčen starosta Robert Stržínek.

Valašskomeziříčští zastupitelé tak nyní rozhodli, že od příštího roku bude moci stavebník – fyzická nebo právnická osoba požádat o výkup nově vzniklé technické infrastruktury v katastrálním území Valašské Meziříčí – město, Křivé, Brňov, Hrachovec, Krásno nad Bečvou, Bynina, Juřinka a Lhota u Choryně. „Podpora se bude týkat vybudování takzvané páteřní infrastruktury, nikoliv jednotlivých odboček k rodinným a bytovým domům. Jedná se například o místní a účelové komunikace, parkoviště, chodníky a cyklostezky, vodovody či kanalizace. Podrobné podmínky naleznou žadatelé na webu města www.valmez.cz pod záložkou Pravidla města Valašské Meziříčí (nebo ZDE),“ uvedl David Černoch, vedoucí odboru komunálních služeb.

Pro výkupy počítá radnice v chystaném rozpočtu na příští rok s částkou pět milionů Kč. „Maximální výše podpory bude činit 250 tisíc korun v případě rodinného domu a 100 tisíc na bytovou jednotku v bytovém domě. O konečné výkupní ceně však budou rozhodovat zastupitelé, aby byly podmínky pro všechny žadatele stejné. Je samozřejmé, že další náklady spojené s provozem a údržbou zmíněné infrastruktury poté půjdou za městem,“ doplnil starosta Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama