Mgr. Stanislav Berkovec

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2018 10:47:04 - Verba

vydání Babiše

Dobrý den, jste jediný za ANO, koho znám. Dosud jsem vás měl za čestného a férově člověka, co hraje fair-play. Jak se díváte na to, jak se Babiš hají? Nepřijde vám celé to divadlo směšné? O čem se tu zbytečně půl roku jedná? O vině či nevinně může rozhodnout jen soud. Proč by k němu dojít nemělo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2018 15:56:28 - Mgr. Stanislav Berkovec
Dobrý den, děkuji za dotaz. Jsem novinář a celý život hraji opravdu poctivé hry. To je dnes v této oblasti spíše handicap. Ale nehodlám se měnit. Máme s Karlem Lopraisem jednu oblíbenou píseň od našeho společného kamaráda Michala Tučného - "Starého psa novým kouskům nenaučíš". Proto také příliš nefiguruji v internetové komunikaci. Na upřímně míněný dotaz upřímná odpověď- ano, připadá mi směšné celé to "divadlo". Od začátku říkám, že jde o mediální štvanici. A proti té se hájit prostě nemůžete - a je úplně jedno, jestli jste mediální magnát, novinář, nebo soustružník. Prostě vás to zničí, pošpiní, a když vás potom po letech osvobodí soud nebo strana, kterou jste hájil jen jako svědek, soud vyhraje, už to nikoho nezajímá a vám je to prd platné. (To je i moje zkušenost s pořadem Reportéři ČT -  bylo mi jasně řečeno - i když mimo záznam - že kdybych nebyl poslanec a ještě k tomu za Babiše, nikdo by se do předem prohrané bitvy nepouštěl a netahal mě do toho. O vítězství strany, v jejíž prospěch jsem jen svědčil a která hájila ministerstvo dopravy, se pochopitelně ani v televizi ani ve zmíněném pořadu už nikdo nedozvěděl). Přišel jste o postavení, o práci, o dobrou pověst. Od začátku říkám, že jde o mediální štvanici s politickým podtextem. Kdyby Andrej Babiš nebyl úspěšným politickým konkurentem tradičních stran, nikdy by tato pseudocasa nevznikla. A ty nové strany se na tom pochopitelně přiživily. Podotýkám, že to říkám jako novinář, který má díky svému dlouhému působení v médiích velmi dobré informace o tom, jak probíhají příkazy a rozdělování témat v příslušných redakcích. Nakonec, stačí se podívat na vysílací prostor, věnovaný cause ve veřejnoprávních médiích, a je jasné, že nejde o vyvážené zpravodajství. A zkuste si vynásobit cenu režie jedné vysílací minuty v rádiu nebo v televizi a dojdete k astronomickým částkám, které jdou samozřejmě z poplatků koncesionářů. Na úkor ostatních zpravodajských témat, která jsou pro naše občany mnohem důležitější a nejsou vůbec politickými kampaněmi. Ten mediální nálet je opravdu masivní, podporovaný stíhači i dělostřelectvem - proto vám nemám za zlé, že přijímáte vše, co vidíte nebo slyšíte bez skutečné znalosti faktografie kolem celého případu i systému vyhlašování ROPů, jejich kontrolních mechanismů i podmínek  vyhlašování dotačních titulů. Pochopitelně v tehdejším legislativním a politickém kontextu doby!
Přeji vám úspěšný rok 2018.
Standa Berkovec