Mgr. Tereza Hyťhová

  • PRO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2021 22:03:39

Korespondenční volba není ta správná cesta

Korespondenční volba není ta správná cesta

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2021 k vládnímu návrhu zákona o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021

Děkuji. (Ze sálu: Bez roušky.) Nemám roušku. Já jsem chtěla říct, že jako Trikolóra nepodporujeme korespondenční volbu, protože se tady v minulosti, ať už vezmeme prezidentské volby v USA, anebo naše blízké Rakousko, prokázalo, že korespondenční volba není ta správná cesta. Kdo chce prostě volit, tak má jít fyzicky za plentu, může vhodit lístek do volební urny. A tak si myslím, že je to naprosto správně. Demokratická volba by měla takto vypadat. Ještě bych se chtěla vyjádřit k tomu, že by měli členové volebních komisí u voleb prokázat svoji bezinfekčnost buď tedy očkováním, nebo se prokázat testem, což si nemyslím, že je úplně správná cesta, protože má každý právo volit a také má každý právo, aby mohl kontrolovat demokratický průběh voleb, to znamená, že každá strana má možnost mít svého zástupce ve volební komisi. A nemyslím si, že by to mělo být něčím podmiňováno. To už se opravdu bavíme o tom, že jsou tu porušována lidská práva a ústava, takže si myslím, že tohle je naprosto špatně. Takže doufám, že to tady neprojde. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama