Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2021 18:49:00

Chceme v zahraničí ukázat, v čem jsme úspěšní a co můžeme světu nabídnout

Chceme v zahraničí ukázat, v čem jsme úspěšní a co můžeme světu nabídnout

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček jmenoval tři nové Vyslance dobré vůle.

 Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček v úterý 2. února jmenoval tři nové Vyslance dobré vůle: Martinu Viktorii Kopeckou, Janka Rubeše a Jiřího Stracha. Posláním této čestné funkce je šířit dobré jméno České republiky v zahraničí, a to bez nároku na honorář. „Tento čestný titul uděluji osobnostem, které se dokázaly prosadit v nejrůznějších oborech a které mají zájem spolupracovat s ministerstvem zahraničí při šíření dobrého jména Česka ve světě. Chceme společně v zahraničí ukázat, kdo jsou Češi, v čem jsme úspěšní, a co můžeme světu nabídnout,“ vysvětlil šéf české diplomacie.

Martina Viktorie Kopecká je farářka Církve československé husitské a psychoterapeutka, která významnou měrou přispívá k boření mýtů v církevních otázkách. Od roku 2013 je členkou ústředního výkonného výboru Světové rady církví a od roku 2014 předsedkyní jednoho z jejích poradních orgánů ECHOS, která se věnuje otázkám mládeže a aktivnímu zapojení mladých v ekumenickém hnutí. Papež František ji za její ekumenickou činnost vyznamenal medailí a pozval ji, aby se zúčastnila biskupské synody ve Vatikánu.

Janek Rubeš je český reportér, dokumentarista, režisér a moderátor. Proslavil se investigativními videi a reportážemi, ve kterých odhaluje podvodníky či turistické pasti v Praze i dalších městech. Časopisem Forbes byl v roce 2016 zařazen do žebříčku 30 pod 30, který označuje 30 nejtalentovanějších lidí v Česku, kteří ještě nedosáhli věku 30 let. Za rok 2018 získal za odvážnou investigativní žurnalistiku a odhalování tzv. šmejdů ocenění Novinářská křepelka v rámci Ceny K. H. Borovského.

Jiří Strach je významný český filmový režisér. Mezi nejznámější patří Vůně vanilky, Povodeň, Operace Silver A, Brain Storm nebo seriál Ďáblova lest. Je ale také úspěšným režisérem pohádek, které jsou už nyní pokládány za českou vánoční klasiku. Příkladem jsou pohádky Anděl páně. Jeho díla jsou známá i v zahraničí.

Čestný titul Vyslance dobré vůle udělil poprvé ministr zahraničí Tomáš Petříček, a to v roce 2019. Mandát je omezen na jeden rok s možností jej opakovaně prodloužit. Martina Viktorie Kopecká, Janek Rubeš a Jiří Strach tak od dnešního dne posilují dosavadní tým Vyslanců dobré vůle: Lucii Mádlovou, Martinu Ptáčkovou, Yemiho a Rudyho Linku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama