Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2019 4:33:00

Vztahy mezi Českem a Francií jsou na výborné úrovni

Vztahy mezi Českem a Francií jsou na výborné úrovni

Ministr zahraničních věcí České republiky Tomáš Petříček navštívil 5. června 2019 Francii.

 Jednal s ministrem zahraničních věcí Francie Jeanem-Yvesem Le Drianem i s francouzskou státní tajemnicí Amélie de Montchalin. Na pařížském hřbitově Pere-Lachaise se poklonil památce československých vojáků padlých v I. a II. světové válce. 

S ministrem zahraničních věcí Le Drianem prodiskutoval ministr Petříček bilaterální otázky včetně plnění Akčního plánu strategického partnerství, priorit českého předsednictví ve V4 a dalších zahraničně-politických otázek týkajících se Ruska a Ukrajiny, Sahelu a západního Balkánu.

„Francie je naším významným spojencem. Ministra Jeana-Yvese Le Driana jsem ujistil, že budeme během českého předsednictví ve skupině V4 posilovat kontakty v rámci EU. Naším cílem je překonávání rozdílů mezi unijními zeměmi a posilování jednoty EU. Vztahy mezi Českem a Francií jsou na výborné úrovni. Naše společné působení v Mali s cílem posílit bezpečnost a stabilitu v oblasti Sahelu je toho dobrým důkazem,“ uvedl ministr Petříček.

„Se státní tajemnicí pro evropské záležitosti Amélie de Montchalin jsme mluvili o situaci po volbách do Evropského parlamentu a budoucí strategické agendě EU. Máme zájem s Francií koordinovat přípravy nadcházejícího předsednictví EU v roce 2022“, sdělil ministr Petříček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama