Mgr. Tomáš Portlík

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2020 6:32:00

Zrušme nájmy za předzahrádky a zjednodušme užívání veřejného prostranství

Zrušme nájmy za předzahrádky a zjednodušme užívání veřejného prostranství

Pražští zastupitelé projednali návrh na zrušení nájemného za umístění restauračních předzahrádek na pozemcích ve vlastnictví hlavního města.

 Chceme zároveň umožnit zjednodušené užívání veřejného prostranství před provozovnami. „Opatření mají okamžitě podpořit restaurace a alespoň trochu zmírnit ekonomické dopady pandemie,“ říká k návrhu předseda pražské ODS Tomáš Portlík.

Pražská ODS znovu ukazuje, že je městotvornou opozicí – není čas na hádání, politikaření a sólistické postupy. Občané Prahy, podnikatelé a firmy potřebují okamžitou pomoc a potřebují vidět naději, že se život nás všech brzy vrátí do normálních kolejí. „Musíme rozhodovat rychle, spojit své síly, a ne se dohadovat. Předložený materiál podpoří celý náš zastupitelský klub,“ dále konstatuje Tomáš Portlík. Pokud se takto zodpovědně postaví k uvedenému materiálu většina zastupitelů a bude schválen, pak hlavní město nebude jako pronajímatel účtovat nájemné za umístění restauračních předzahrádek za období od března 2020 do prosince 2020.

Pražští zastupitelé měli dále projednat prominutí místního poplatku z pobytu za období od 16. března do konce prosince 2020 a plošné prominutí místního poplatku za užívání veřejného prostranství na území hlavního města Prahy, a to za období od 14. března do konce prosince 2020. Zásadním důvodem plošného prominutí místního poplatku za užívání veřejného prostranství na úrovni hlavního města je umožnit zrychlení administrativy při povolování užívání veřejného prostranství před provozovnami, které v důsledku krizových a mimořádných opatření otevírají jen omezeně. „Poté co budou částečně uvolněna krizová a mimořádná opatření, budou podnikatelé moci před svou provozovnu umístit prodejní stánek, stolek nebo jiné prodejní zařízení, a tím alespoň částečně zmírnit dopady uzavření provozoven,“ doplňuje Tomáš Portlík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama