Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2018 19:37:00

Musím si zamést před vlastním prahem

Musím si zamést před vlastním prahem

Trocha sebereflexe na facebookovém profilu.

Všemu se člověk učí. I komunikaci na sociálních sítích. Díky tomu vím, že v minulosti jsem psal způsobem, který mě teď rozčiluje. A víc chápu, proč jsem některými svými texty rozčiloval lidi, se kterými jinak sdílím podobné hodnoty.

Jeden konkrétní mi leží v hlavě. Byl o raperovi jménem Řezník. To je ten, co zpívá o tom, jak by ubližoval ženám. On tvrdí, že je to druh umění. Mně se to nelíbí. Na tom asi nic nezměním. Ale tenkrát jsem ten text uvedl něčím jako „měl by sám dostat sukovicí přes palici“ nebo možná, i že ho tou sukovicí praštím já. Už nevím přesně.

Každopádně to je právě to, jak nemá smysl na FB komunikovat. Respektive, když si chce člověk jen tak ulevit, tak asi to smysl má. Pro něj. Když ale chce vyjádřit svůj názor a třeba k němu vyvolat smysluplnou diskuzi, pak takovéhle útočné otevírání tématu nemá smysl.

Jednak si asi člověk může být málokdy tak jistý svým názorem, aby na jeho obhajobu povolával násilí. A jednak takový útočný úvod asi jakoukoli diskuzi dopředu vyloučí.

A protože tohle chování na sociálních sítích často kritizuju, musím si zamést před vlastním prahem. Jo, dělal jsem to taky. A mrzí mě to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama