Mgr. Václav Řehoř

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2022 17:46:00

Na Dobrošov se dostanete po objízdné trase

Na Dobrošov se dostanete po objízdné trase

Silnice III/285 26 z Náchoda přes Lipí na Jizbici, která je hlavní přístupovou komunikací na Dobrošov, je v současnosti uzavřena kvůli rekonstrukci.

V místě je ale značena objízdná trasa. Vede z Nového Města nad Metují nebo z Dobrušky přes Nový Hrádek a dále přes Borovou a Českou Čermnou.

„Stavba je rozdělena do dvou stavebních sezon. Letos budou práce probíhat mezi Náchodem a obcí Lipí. V příštím roce se přesunou do intravilánu Lipí a směrem na Jizbici. S rekonstrukcí silnice souvisí také výstavba chodníků v obcích Jizbice a Lipí a městě Náchod,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy.

Celkové náklady na straně Královéhradeckého kraje jakožto správce komunikace jsou 83 milionů korun včetně DPH. Stavba je financována ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Omezení provozu skončí v říjnu, kdy začne zimní přestávka.

Od středy 17. května si návštěvníci mohou prohlédnout nově zrekonstruovanou pevnost Dobrošov. V květnu je otevřena denně mimo pondělí od 10 do 16 hodin.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama