Mgr. Václav Řehoř

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2021 21:24:00

V sobotu zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska

V sobotu zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska

Železniční společnost GW Train Regio a autobusoví dopravci CDS Náchod a AUDIS BUS spustí od soboty 26. června provoz mezinárodních linek do Polska. Pro cestující budou k dispozici do konce září.

„Díky lepší epidemické situaci dopravci zahajují provoz mezinárodních linek. Vlaky budou jezdit na dvou linkách, a to z Trutnova přes Královec a Lubawku do Sędzisławi. Na té je také možnost přestupu na osobní vlaky ve směrech Jelení Hora a Wroclaw. Další variantou pro přepravu vlakem je linka z Adršpachu přes Meziměstí a Walbřich do Wroclawi,“ řekl radní pro dopravu Václav Řehoř

Turisty vyhledávanými místy v Polsku jsou například Křešov, Kamenná a Jelení Hora, zámek Książ, železniční muzeum Slezská Javořina či Wroclaw.

„Další možností, jak cestovat z Královéhradeckého kraje do Polska, je využití cyklobusů, kde budou k dispozici dvě linky. Cyklobusy pojedou z Nového Města nad Metují přes Náchod, Kudowu Zdroj, Zieleniec, Orlické Záhoří a Šerlich do Deštného v Orlických horách a také z Náchoda do Karlówa,“ dodal radní Řehoř.

V souvislosti s aktuálně platnými protiepidemickými pravidly je pro vstup do Polska nutné mít buď potvrzení o dokončeném očkování proti covid-19, od něhož uplynulo nejméně 14 dní nebo potvrzení o negativním antigenním či PCR testu, od kterého uplynulo maximálně 48 hodin.

Bližší informace o mezinárodních spojích do Polska najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama