Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2011 17:59:03

Extremista Bátora na MŠMT? Žádáme Dobešovo vysvětlení

 Extremista Bátora na MŠMT? Žádáme Dobešovo vysvětlení

Sociální demokracie považuje za alarmující informace dnešních médií, podle kterých chce ministr školství Josef Dobeš obsadit do funkce náměstka ministerstva školství kontroverzního Ladislava Bátoru.

Tento člověk se přitom politicky profiloval především v extremistické Národní straně a proslul rasistickými výroky, kdy volal po „dobrovolném přesunu Cikánů do země zaslíbené".

Ministr Dobeš tak pokračuje v nepřijatelné personální politice, kterou za své půlroční působení na ministerstvu školství zavedl a kterou vědomě destruuje oblast českého školství. Pro ČSSD je nepřijatelné, aby ve vysoké státní funkci působil člověk, který nemá pro výkon této funkce žádné odborné předpoklady a jediným kritériem pro jeho obsazení jsou zřejmě osobní vazby s ministrem Dobešem. Je nepřijatelné, aby takto extremisticky vyprofilovaný politik měl mít na starosti vedení rozpočtu školství nebo například čerpání peněz z evropských fondů. Pro veřejnost jsou tyto kroky ministra Dobeše dalším důkazem, že po odborném selhání ve své funkci nyní zcela selhává i ve své personální politice.  

Vyzývám proto v této souvislosti ministra Dobeše, aby zprávu o obsazení funkce náměstka svého úřadu Ladislavem Bátorou jasně a veřejně dementoval, nebo aby sdělil, na základě jakých kritérií si Ladislava Bátoru do funkce náměstka vybral a přijal za něj tak svou plnou politickou odpovědnost.

Vlasta Bohdalová, stínová ministryně školství za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama